Galériával

2021.03.25. 15:27

Díjjal jutalmazták az Agóra és a COOP egyedülálló kezdeményezését

A COOP üzleteiben ezentúl az éppen aktuális ünnephez kapcsoló, úgynevezett tradició csomagokkal is tálálkozhatunk majd.

Köllő Judit

Országosan egyedülálló kezdeményezéssel rukkolt elő még decemberben az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a COOP Szolnok Zrt. Ennek folyományaként helyi termékek polcot alakítottak ki két szolnoki COOP üzletben is. A pozitív visszajelzéseken felbuzdulva, hamar megduplázták a projektben résztvevő üzletek számát, így februártól kezdve már négy helyen találkozhatnak helyi termékek polccal a vásárlók. Az ötletes elgondolás a szakma figyelmét sem kerülte el, és a Trade magazin „Inno d’ Or – Év Innovációja” címmel jutalmazta az Agóra és a COOP közös projektjét.

– Egy távolba mutató út fontos állomásán vagyunk túl – jelentette ki Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója csütörtökön, a COOP Szolnok Zrt. Jubileum téri üzletében tartott sajtótájékoztatón.

– Örömteli hírrel szolgálhatok, ugyanis a Nemzeti Művelődési Intézet felfigyelt a munkánkra, és a minap arról tájékoztattak, hogy országos kutatásba kezdenek, és az általunk kitalált modellt hazánk más részéiben is próbálják majd meghonosítani.

– A Helyi Termékek Vására legnépszerűbb őstermelői termékeiből készítettünk válogatást, és később ezeket a cikkeket tettük elérhetővé szolnoki boltjainkban – utalt vissza a kezdetekre Gáll Zoltán, a COOP Szolnok Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

– Öröm számunkra, hogy a közös kezdeményezésünk ilyen pozitív fogadtatásra talált mind a termelők, mint a vásárlók körében. A díj nagy megtiszteltetés, ami arra inspirál bennünket, hogy folytassuk a már megkezdett utat. Így jelenleg azon dolgozunk, hogy a kistérségekben lévő őstermelőket is bevonjuk.

Ezentúl úgynevezett tradíció csomagokkal is találkozhatunk a COOP üzletekben, melyek tartalma mindig valamelyik ünnephez kapcsolódik majd.

Az induló, Napsugár Gyermekház által összeállított húsvéti tojásdíszítő pakkot Csehné Kovács Sarolta közművelődési szakember mutatta be.

– Az írókázást, azaz tojásírást már évek óta, foglalkozás keretében tanítjuk a Napsugár Gyermekházban. Szeretnénk, ha ez a hagyomány szélesebb körben is elterjedne. Erre kínál kiváló lehetőséget a COOP, mely ezentúl az üzleteiben elérhető teszi azt a csomagot, amin keresztül az emberek megismerhetik a tojásfestést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában