Beruházás

2021.03.16. 13:55

Elkészült a kamionparkoló az újszászi takarmánykeverő üzemnél

A kamionok gyakran akadályozták a forgalmat, sőt, balesetveszélyes helyzeteket is előidéztek.

Czakó Nóra

Farkas Dániel városüzemeltetés vezető a parkolót mutatja

Fotó: Nagy Balázs

Évtizedes álma vált valóra a Zrínyi út lakóinak, ugyanis kamionparkoló épült az utcájukban található takarmánykeverő üzem területén. Az ide érkező hatalmas járművek ugyanis már hosszú évek óta zavarták a környéken lakók nyugalmát, pihenését. Erről korábban is beszámoltunk már.

– Azt a városrészt csak azon az egy úton lehet megközelíteni, ahol ez az üzem található, és valóban nagy a forgalom, főként aratáskor – mondta hírportálunknak Dobozi Róbert polgármester.

– A várakozó sofőrök sokszor éjszaka is órákon át járatták a dízelmotorokat, ami nagy zajjal járt, a szétszórt hulladékok pedig mindennapi kényelmetlenséget okoztak a Zrínyi, Sólyom, Fecske és Sas úti, valamint Béke körúti lakosoknak.

Az út szélén parkoló kamionok, az elfoglalt kocsibejárók és útcsatlakozások nagyon sokszor akadályozták a forgalmat, sőt, balesetveszélyes helyzeteket idéztek elő.

– Polgármesterré választásom után nem sokkal kezdtem egyeztetést a cég akkori vezetőségével, a közelmúltban pedig el is készült az üzem területén a tíz kamion egyidejű befogadására alkalmas parkoló.

A városvezetőtől megtudtuk, ezt a beruházást az üzem finanszírozta. Az önkormányzat pedig önerőből, soron kívül újjáépítette, egyben megerősítette az érintett útszakasz útpadkáját, amelyen akkor már helyenként fél méteres mélységű nyomvályúkat tapostak a megrakott teherautók. Ezzel egy időben „Várakozni tilos!”, illetve „Teherautóval megállni tilos!” táblákat is kihelyeztek a Zrínyi út Jász úttól Béke körútig terjedő, sűrűn lakott szakaszán.

Farkas Dániel városüzemeltetés vezető a parkolót mutatja
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában