Munkálatok

2021.03.30. 13:55

Felújítják a szolnoki kertvárosi közösségi házat

A munkálatok várhatóan még tavasszal befejeződhetnek.

Rimóczi Ágnes

A Kertvárosi Közösségi Tér és Fiókkönyvtár számos klubnak, csoportnak és foglalkozásnak ad otthon, emellett sokszínű programkínálatot biztosít a lakosság számára. A városrész színvonalas kulturális élete minőségi teret, környezetet is igényel, ezért – kihasználva a járványhelyzet miatti zárva tartást – pályázati forrásból elkezdődött az épület egyes részeinek a felújítása az év elején.

– A programok komfortos és minőségi megvalósításához egy térelválasztó nyílászárót építettek be a szakemberek a belső helyiségek közé. Mindezek mellett a szociális helyiségekben nyílászárócsere történt, valamint folyamatban van a közösségi terem teljes padlóburkolat cseréje és a falak tisztasági festése.

– A munkafolyamatok a közösségi tér tároló helyiségének tetőszerkezeti cseréjével fognak befejeződni várhatóan még tavasszal – tájékoztatott a felújítás részleteiről Vona-Gődér Krisztina, a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény kommunikációs és közönségkapcsolati referense.

A kertvárosi közösségi tér munkatársai egyébként a felújítás és zárva tartás alatt is igyekeznek programokat biztosítani a lakosoknak.

Közösségi oldalukon húsvéti díszek készítéséhez adnak tippeket, zajlik az ünnephez kapcsolódó rajzpályázatuk, valamint a járványügyi előírásokat betartva elkezdték a városrész tojásfájának díszítését. Ehhez bárki csatlakozhat, a közösségi tér munkatársai biztatnak mindenkit, hogy saját készítésű tojásdíszeiket helyezzék el a posta előtti fán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában