PR-cikk

2021.03.01. 15:50

Hogyan találjuk meg a hozzánk illő szemüveget?

Nem kell, hogy hidegzuhanyként érjen minket a hír, hogy szemüveget kell hordanunk, hiszen egy csinos keret segítségével még előnyünkre is válhat a stílusfrissítés, arról nem is beszélve, hogy visszakapni az éleslátás élményét milyen felszabadító tud lenni.

Forrás: ShotPrime Studio / Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Fordítsuk hasznunkra ezt a lehetőséget, és miután megtaláltuk az életmódunkhoz és a szemünk igényeihez legjobban illő lencsét, keressük meg, milyen keretben tudnánk azt magunkon elképzelni. Van néhány szempont, amiket figyelembe kell venni, amikor szemüveget választunk, ezekről lesz szó az alábbiakban.

Hogyan válasszunk keretet?

Ha a zavartalan látásunk biztosításához már megvan az ideális lencse, csak egy dolog van hátra, a szemüvegkeret kiválasztása. Az első és legfontosabb szempont, hogy olyan darabot válasszunk, ami tetszik nekünk.

Milyen formájú legyen?

Ha sikerült olyat találnunk, ami kedvünkre való, akkor még annyival kell szűkíteni a kiválasztottak listáját, hogy fel tudjuk mérni, vajon az arcunkhoz is illik-e a kiszemelt darab. Az eyerim collection keret típusai között a nőiesebb Cat Eye fazonnal éppúgy találkozhatunk, mint a klasszikus Browline típussal, de a hagyományos szögletes formák is helyet kaptak a feltűnőbb példányok mellett. Mielőtt a következő lépéshez érnénk, gondoljuk át, mi illik leginkább a stílusunkhoz. Ha eldöntöttük, hogy visszafogott vagy markáns darabot választunk, fontos, hogy az arcformánk is szerepet játsszon a végleges döntésben, hiszen a különféle típusoknak más-más szemüvegkeretek állnak jól. A szabályok nem olyan szigorúak, és szerencsére a modern keretek között sok olyat találunk, amik több stílust ötvöznek, ezzel megkönnyítve a választást.

Milyen színű legyen?

Egy új szemüveg akár az egész megjelenésünket képes megváltoztatni, így érdemes átgondolni, mit szeretnénk. Ha megkímélnénk magunkat a felhajtástól, a kifinomult klasszikusokat nekünk találták ki, de ha a személyiségünk és stílusunk elbírja, válasszunk egy extravagáns darabot, az összhatás pedig egyéb divatkiegészítők bevetésével még tovább fokozható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában