fejlesztés

2021.03.09. 07:00

Horgászhelyeket alakítottak ki a Nagykunsági-főcsatornán

A közelmúltban megnőtt a horgászok száma, ezért döntöttek úgy, hogy horgászhelyeket alakítanak ki.

Kovács Berta

A múlt évben – feltehetően a haltelepítéseknek köszönhetően – megugrott a Nagykunsági-főcsatorna látogatottsága, a korábbiaknál jóval több horgász fordult meg a víz mellett. A felület azonban nem mindenütt közelíthető meg megfelelően, ezért a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége a Törökszentmiklósi Horgász Egyesülettel közösen tizenhét darab tízszer húsz méteres horgászhelyet alakított ki földfeltöltéssel. A feltöltött területek a nyári vízszint fölé magasodnak, így az öntözési időszakban is szárazon maradnak.

Donkó Péter szövetségi titkár elárulta, nem volt egyszerű dolguk, kétszer futottak neki a munkának. Először olyan részt választottak ki, ahol egyébként egyáltalán nem lehetett horgászni, de itt annyira süppedt a talaj, a munkagép alatt, hogy végül más helyet kellett keresniük a célra.

A közeljövőben telepítés is lesz: március 29. és április 1. között százhúsz mázsányi háromnyaras fogható méretű pontyot helyeznek ki több helyszínen a csatornába.

Folytatódik a Nagykunsági-főcsatornán a Kunhegyesnél lévő versenypálya fejlesztése is. A nemzetközi besorolású, országos I. minősítésű versenypálya kiépítéséhez a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) nyújtott támogatást.

A fejlesztés során többek között a gátkoronán a pályához vezető kavicsos utat bővítik további kilencszáz méter hosszan, százharminchárom kövezett horgászhelyet alakítanak ki, kövezik a csatorna élét is, valamint a nyári, magasabb vízszintnél vízzel borított partot nyolcszáz méter hosszan öt méter szélességben feltöltik.

A munkálatokat a partoldal feltöltésével a napokban meg is kezdte a kivitelező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában