Siker

2021.03.27. 14:00

Jól tudták a történelmet a karcagi gimnazisták

A járványhelyzet miatt a versenyre online kellett felkészülniük.

Daróczi Erzsébet

Kovács Lajos és Kovács Zoltán felkészítőjükkel, dr. Pintér Zoltán Árpáddal

Forrás: Beküldött fotó

Újabb szép eredményeket értek el a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium ifjú történészei. A járványhelyzet miatt nem a szokásos módon megrendezett Savaria Országos Történelmi Verseny megyei döntőjén, a kilencedik évfolyamon Kovács Zoltán győzött, míg a tizedikeseknél a tavalyi bajnok, Kovács Lajos óriási versenyben végzett a harmadik helyen – tudtuk meg felkészítőjüktől, dr. Pintér Zoltán Árpádtól, aki örül annak, hogy a jelenlét nélküli oktatás ellenére szorgalmasak voltak tanítványai, és így lettek sikeresek.

Kovács Lajos szerint igen nehéz volt a verseny, a tavalyira sokkal könnyebben fel tudott készülni.

Most, hogy hónapok óta nincs iskolai oktatás, online kellett a szakirodalmat olvasnia, és feladatokat megoldani. Minden korszakot átnézett, korábbi teszteket is megoldott, hogy minél sikeresebb legyen. Érettségi után a honvédségnél szeretne elhelyezkedni.

Kovács Zoltánnak is kedvenc tárgya a történelem, neki is nehezebb volt a felkészülés az online oktatásban, de sokat olvasott, több témakört átnézett. Nem gondolta, hogy első lesz, mert nehéz volt a döntő, de örül a sikerének. Kedvenc kora az ókor, amiről még iskolai keretek között tanulhatott, de a modern, huszonegyedik századi világot is szereti.

Kovács Lajos és Kovács Zoltán felkészítőjükkel, dr. Pintér Zoltán Árpáddal
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában