Projektzáró rendezvény

2021.03.26. 19:55

Kívül-belül megújult a karcagi Kováts Mihály Általános Iskola

A jelenlegei járványügyi helyzetben online tartotta meg a Karcagi Tankerületi Központ, a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézményének projektzáró rendezvényét.

Daróczi Erzsébet

Balra Dr. Fazekas Sándor kormánybiztos, mellette Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója

Fotó: Daróczi Erzsébet

A tankerület közel öttszáznegyvenhárommillió forintos vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból kibővítette és teljes körűen felújította a tagintézményt.

Dr. Fazekas Sándor kormánybiztos szerint a Kováts Mihály iskola meghatározó része a karcagi oktatásügynek.

– Az épület felújítását egy kormányprogram keretében nyújtott több mint félmilliárd forintos támogatás tette lehetővé, így egy 21. századi színvonalú oktatási intézmény alakult ki. A munkálatok során megvalósult az iskola teljes külső-belső felújítása, az infrastruktúra felújítása, az udvar rendbetétele, illetve a szaktermek bútorzatának cseréje

– A kormány eredményes gazdaság- és oktatáspolitikájának köszönhetően a vidéki és a városi iskolák – így a karcagi is – soha nem látott volumenű felújítása kezdődött el. A gyermekeink ennek köszönhetően a lehető legkorszerűbb körülmények között, a legmagasabb szintű tudást sajátíthatják el – mondta a kormánybiztos.

Balra Dr. Fazekas Sándor kormánybiztos, mellette Sági István, a Karcagi Tankerületi Központ igazgatója
Fotó: Daróczi Erzsébet

– A beruházást a Karcagi Tankerületi Központ végezte – erről már Sági István igazgató szólt.

– Az ötszázötvenmillió forintos beruházás keretében alapvetően infrastrukturális fejlesztések történtek, amiből már csak a tornaterem burkolatának, az udvaron található sportpályának a felújítása maradt hátra, mindez egy következő pályázattal valósulhat meg.

A tankerület iskolái között a Kováts Tagintézmény most a legmodernebb, de folynak más intézményben is felújítások, korszerűsítések.

– Most a szülők csak gyermekeiken keresztül – míg volt jelenléti oktatás – ismerhetik az iskolát, s egy virtuális sétán át nézhetik meg azt – fogalmazott a tankerület vezetője.

Szepesi Tibor polgármester a projektzáró kapcsán általános iskolai élményeit idézte fel, amikor még sport és tanulmányi versenyekre átjött saját iskolájából, az akkori Kálvin 9., mai Kovátsba. Mint fogalmazott, azok az osztály és a folyosói életképek, amelyek akkor fogadták, a múlté, most már valóban 21. századi, tökéletes oktatás és nevelés centrikus intézmény készült el, mellyel a város is gyarapodott – vélte a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában