Költségvetés

2021.03.03. 11:25

Közel három és fél milliárd forintból gazdálkodhat Tiszafüred

A költségvetés központi eleme a járvány elleni védekezés biztosítása.

Ujvári László

Ujvári Imre polgármester fogadta el a tervezetet

Fotó: Ujvári László

A kötelező feladatok ellátása és a családtámogatás kapta a legnagyobb hangsúlyt Tiszafüred 2021-es költségvetésében. Ujvári Imre polgármester a veszélyhelyzetre tekintettel a képviselő-testület nevében eljárva fogadta el a tervezetet.

– Kikértük a képviselő-testület minden tagjának véleményét, előzetesen megkapták a költségvetést, és jelezték, hogy jóváhagyják azt – jegyezte meg a városvezető.

Ujvári Imre polgármester fogadta el a tervezetet
Fotó: Ujvári László

Három és fél milliárdos főösszeggel készült el a 2021-es büdzsé, melynek központi eleme a járvány elleni védekezés feltételeinek biztosítása, a helyi családok támogatása, a beruházások tervezése és megvalósítása. Míg a kormány járványhelyzetben gyakorolt adópolitikája ellen több helyhatóság is felszólalt, addig Tiszafüreden máshogy vélekednek. A városvezető az iparűzési adót említette példaként, melynek egy része most a vállalkozásoknál marad.

– Ha ilyen módon nem kapnak segítséget ezek a vállalkozások, akkor munkahelyek kerülnek veszélybe, ami közvetetten az önkormányzatra is terhet ró, hiszen megnő a támogatásra szoruló lakosok száma – magyarázta Ujvári Imre. Hozzátette, a járvány miatt valóban csökken az önkormányzat adóbevétele, de a tervezett ötszázhatmillió forint így is magasabb, mint 2016 és 2019 között volt.

– Harmincmillió forintos biztonsági tartalékkal készült el a költségvetés. Nehéz előre tervezni, de számolunk azzal, hogy a nyitás után rendezvényeket fogunk szervezni, így ezek fedezete is biztosított marad – részletezte lapunknak a tizenegyezer lelkes település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában