három témában

2021.03.05. 19:00

Kutatási pályázatot hirdetett a jászfényszarui csoport

Több témában is kutathatnak a jelentkezők.

Illés Anita

Három témakörben hirdetett pályázatot ebben az évben a Fényszaruiak Baráti Egyesülete (FÉBE) Kiss József Helytörténeti Kutatócsoportja. Családfa témakörben a jelentkező saját vagy ismerőse, de akár egy jelentősebb helyi személy felmenőit tartalmazó családfáját készítheti el legalább 1890-ig visszamenőleg. A második kutatási lehetőség az 1951-ben alakult jászfényszarui KTSZ, ipari szakmát végzők szövetkezete történetének feltárásra vonatkozik. A harmadik téma keretében pedig eleink búcsúztatását, a temetéssel, temetkezéssel és gyásszal kapcsolatos szokásokat kutathatják az érdeklődők.

A pályamunkákat az általános iskola felső tagozatos diákjai április 15-től május 20-ig, a középiskolások és a felnőtt résztvevők július 15-től augusztus végéig juttathatják el a Kiss József Helytörténeti Kutatócsoporthoz. Terjedelme minimum nyolcezer karakter, a csatolt dokumentumok, fotók számánál nincs korlátozás.

A bíráló bizottság tartalmi és formai jellemzők alapján korcsoportonként értékeli majd a dolgozatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában