Szolnok

2021.03.09. 11:30

Magera Zoltán kitart a cipészmesterség mellett

A koronavírus-járvány kitörése óta kevesebben térnek be belvárosi műhelybe.

Mészáros János

Magera Zoltán cipész tíz éve dolgozik önállóan a megyeszékhelyen.

Fotó: Mészáros János

A megyeszékhely legfiatalabb cipészmestereként dolgozik abban a belvárosi műhelyben, ahová négy éve költözött Magera Zoltán. A tiszakürti születésű szakember cipőipari és bőripari technikusként végzett Martfűn, majd néhány év próbálkozás után egy szolnoki cipésznél tudott elhelyezkedni.

Fotó: Mészáros János

Tíz éve önállósította magát, és ma már igyekszik minden hozzá betérőn segíteni. Főleg lábbeliket javít, de visznek hozzá mindenféle cipzárcserére szoruló ruhadarabot és táskát is. Legtöbbet ragasztani, sarkalni és varrni kell a sérült cipőket, csizmákat és papucsokat.

Mióta felütötte a fejét a koronavírus-járvány, érezhetően kevesebben keresik fel a műhelyét. A kijárási korlátozás és a középiskolások, főiskolások online oktatása miatt ritkábban szorulnak javításra a kevesebbet használt cipők.

Fotó: Mészáros János

A szolnoki Napsugár Gyermekházban dolgozó feleségével három gyermeket nevelnek zagyvarékasi családi házukban, ahol Zoltán szabadidejében papagájokat tenyészt.

Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában