Kiállítás

2021.03.25. 07:00

Múló idő címmel nyílt online tárlat Jászárokszálláson

Ördög Margit jászárokszállási művész első alkalommal mutatta be grafikáit.

Illés Anita

Képszöveg: Besenyei Lili is megtekintette a virtuális kiállítást

Fotó: Pesti József

A Petőfi Sándor Művelődési Ház csapata a virtuális térben rendezte meg Ördög Margit Múló idő című grafikai kiállítását. A jászárokszállási alkotó több mint harminc éve foglalkozik képzőművészettel, főként tűzzománcokat készít. Motiváló erőt jelent számára a magyarság mondavilága, ősi jel-kép-formarendszere – tudhattuk meg bemutatkozójából az online programon.

Munkái közül az egyik legismertebb a Jászságért Díj emlékplakettje.

A Jászság településein és az ország több pontján rendezett egyéni, valamint csoportos kiállításokon az elmúlt években több alkalommal bemutatta tűzzománc képeit. Grafikáit először csodálhatták meg a művészetkedvelők, a járványhelyzet miatt a virtuális térben.

A Múló idő szembesít az elmúlással, rávilágít, hogy tulajdonképpen mi is az élet:„földi életünk lajtorja az örökkévalóság felé”– fogalmazta meg Ördög Margit. A melankolikus, nosztalgikus kiállítást Kalla Andrea zenei aláfestése gazdagította.

A szintén helyi tehetség huszonöt éve foglalkozik zenével, négy évet tanult a Snétberger Zenei Tehetség Központban, először klasszikus gitár, majd jazz-ének szakon. Jelenleg az Egressy Béni jazz konzervatóriumban tanul jazz-éneket, mellette pedig a Szent István Egyetem Gazdaságtudományi karán másodéves gazdálkodás és menedzsment szakos hallgató.

Az összeállításban saját dalát is bemutatta, majd olyan darabok csendültek fel, melyek nagy hatással voltak rá tanulmányai során. A képző- és zeneművészetet összekötő különleges kiállítás elérhető a város honlapján.

Besenyei Lili is megtekintette a virtuális kiállítást
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában