Pénzügyi forrás

2021.03.07. 14:00

Óriási lehetőség előtt áll Tiszapüspöki

Komoly pénzügyi forráshoz juthat a kistelepülés.

Molnár-Révész Erika

A folyó adta lehetőségekre támaszkodva, több turisztikai fejlesztést is megvalósítottak. Bander József polgármester a szabadstrand új öltözőjét mutatja

Fotó: Kiss János

Tiszapüspöki is szerepel a kormány harmadik, kistelepülések felzárkóztatását célzó gazdaságélénkítési programjának ötven települése között, amely jelentős pénzügyi forrást biztosít fejlesztési célra. A döntésről a napokban értesítette a közfoglalkoztatási és vízügyi államtitkárság az önkormányzatot.

– Ez egy lehetőség, melynek során fel kell mérnünk azokat a jelenleg a közfoglalkoztatás segítségével megvalósított termelői kapacitásokat, amelyeket át tudnánk alakítani piaci alapon működő, önfenntartó gyártóegységgé. Ilyen lehetőségnek tűnik a fűrészüzemünk, ahol a közterületi utcabútorok gyártása mellett egy új fejlesztés segítségével már zöldhulladékból előállított brikettet is tudunk majd gyártani. Amennyiben ehhez megtalálnánk a biztos felvevőpiacot, abban az esetben ez szerepelne a pályázat elnyeréséhez szükséges projekttervben – mondta Bander József, Tiszapüspöki polgármestere.

A kormány erre a célra mintegy tíz milliárd forintot különített el, így az ötven település egyenként akár kétszáz millió forintos fejlesztési forráshoz is juthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában