pusztítás

2021.03.30. 16:37

Szennyeződés miatt vált feketévé a Zagyva vize

Jelentős mértékű szennyeződést vettek észre a horgászok a Zagyván – olvasható a Tisza Horgászegyesület Facebook oldalán.

Munkatársainktól

Forrás: Tisza Horgászegyesület facebook oldala

Süle Tamás, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a pusztítás következtében teljes mederszélességben feketévé változott a víz színe. A szennyeződés folyás irányban haladt a tiszai torkolat felé, tolva maga előtt a halállományt.

– A problémát a jásztelki hídról vették észre – részletezte hírportálunknak Süle Tamás.

– A helyi horgászegyesület elnökétől hétfő délután kaptunk értesítést, ami után megtettük a szükséges bejelentéseket a szakhatóságok felé. A rendelkezésre álló információink szerint mobil laborral megtörtént a vízmintavétel. A természet károsításáért felelősök felkutatását a hatóságok megkezdték. Nagyon várjuk, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, illetve annak felderítésére is kíváncsiak vagyunk, hogy ez a szennyező, bűzös, sötétfekete szutyok hogyan került a Zagyvába – tette hozzá a Tisza Horgászegyesület elnöke.

Fotó: Tisza Horgászegyesület facebook oldala

Németh Ádám, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószóvivője arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a környezetvédelmi hatóság kereste meg hétfőn a katasztrófavédelmet mint az érintett folyószakaszon a vízügyi és vízvédelmi hatósági jogkör gyakorlóját. A bejelentés szerint vízminőségromlást tapasztaltak a Zagyva Jásztelek és Alattyán közötti szakaszán. Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat indult, de mivel ez még jelenleg is folyamatban van, bővebb tájékoztatást nem tudtak adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában