Jászkunság / galériával

2021.03.30. 17:10

Több településre is vittek adományt a civil szervezetek

Húsvéti készülődés megkönnyítésére tartós élelmiszercsomaggal lepték meg három település 50-50 rászoruló családját a civil szervezetek.

Kovács Berta

Tiszavárkonyban adott át adományokat a CIC. Képünkön Bazsika Krisztiánné kapja meg a csomagját.

Fotó: Nagy Balázs

Hétfőn Tiszavárkonyban lepte meg a kis pénzből élőket adományával a Magyar Élelmiszerbank megyei koordinátoraként a Contact Mksz, a Tiszavárkonyért Kulturális Egyesület (TIKE) és a Magyar Ízőrzők Gasztrokulturális Egyesülete (MIGE). Kedden Vezsenyben osztott csomagot a Contact Mksz és a MIGE, szerdán pedig Szászbereken veheti át a Contact Mksz adományát félszáz család.

A csomagokat a járványügyi szabályok betartása mellett az egyesületek vezetői adták át az érintetteknek. Tiszavárkonyban az egyedül élő Bazsika Krisztiánné is örömmel fogadta a segítséget.

– Több éve közmunkából élek, havi 54 ezer forintból nem könnyű kijönni, így nagy segítség nekem ez a csomag húsvét előtt – vallotta meg a hölgy, aki nem először kapott élelmiszert, és legjobban az olajnak és a borsókonzervnek örült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában