Beruházás

2021.03.01. 11:00

Új bölcsőde épült Jászszentandráson

Az új bölcsőde idén nyáron kezdheti meg működését.

Illés Anita

Befejeződtek az építési munkálatok abban a Rákóczi úti épületben, ahol várhatóan június elsejétől 14 fős bölcsőde kezdi meg működését – tájékoztatott Kolláth Bálint polgármester. A héten kezdődik a műszaki átadás-átvétel.

Hamarosan érkeznek a megrendelt bútorok, használati eszközök, játékok is, és berendezhetik a legkisebbek birodalmát. A kerítést az első Taréj Fesztiválon összegyűlt adományokból és önkormányzati forrásból újítják fel. A lakosok ötletei, szavazatai alapján az intézmény a Pöttömvilág Bölcsőde nevet kapta.

A közel 130 milliós beruházás a Terület- És Településfejlesztési Operatív Programban elnyert támogatásból valósult meg. A családokat segítő fejlesztés új munkahelyeket is teremt a községben.

Az önkormányzat már közzétette pályázatát a bölcsődevezetői munkakör betöltésére, március 16-ig várják a jelentkezéseket. Az ellátásban három gondozó segíti majd a nevelést, gondozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában