környezetbarát

2021.03.11. 07:00

Újabb lehetőséget kínálnak a szelektív hulladékgyűjtésre Alattyánon

Használtsütőolaj- és zsiradékgyűjtő edényt helyeztek el nemrég a polgármesteri hivatal udvarán. Ezzel tovább bővült a szelektív hulladékgyűjtési lehetőség a településen.

Illés Anita

Ürmös Zsolt már le is adott egy adag használt olajat

Fotó: Pesti József

A lakosok környezetbarát módon, térítésmentesen szabadulhatnak meg a veszélyes hulladéktól. A használt sütőolaj ugyanis terheli a környezetet, a természetbe jutva károsítja a talajt, a víz élővilágát. A csatornahálózatba kerülve pedig jelentősen terheli a szennyvíztisztítókat, lerakódik a csővezetéken és dugulást okoz. Ezek a problémák a hulladék megfelelő kezelésével megelőzhetők. A háztartásban keletkezett kihűlt sütőolajat és zsiradékot az eredeti csomagolásban, PET-palackban vagy egy zárt befőttes üvegben lehet a tárolótartályba helyezni.

Huszár Arnold polgármester érdeklődésünkre elmondta, az érintett cég az összegyűjtött használt sütőolajért kilogrammonként huszonöt forintot ad az önkormányzat által meghatározott civil szervezetnek. Alattyánon a polgárőség kapja a leadott mennyiség után így befolyt összeget.

Ürmös Zsolt már le is adott egy adag használt olajat
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában