Galériával

2021.03.25. 17:25

Vidrakölykök érkeztek Berényből a szolnoki Bagolyvár Vadasparkba

A Jászberényi Állat- és Növénykertben született vidra testvérpár érkezését nagyon várták a Bagolyvár Vadaspark dolgozói, hiszen különlegességnek számítanak.

Köllő Judit

A Nefag Vadasparkja több újdonsággal is készül az újranyitásra.

– Egyelőre a benti medencével barátkoznak, illetve a futójukat használják – mesélte ottjártunkkor Sipos Csaba, a Bagolyvár Vadaspark vezetője.

– Bízunk benne, hogy lassan megszokják a kialakított környezetüket. Származásukat tekintve a meleg éghajlatot szeretik, valamint a hazai fajokkal ellentétben nappali életmódot folytatnak.

A vidrafajták közül ők a legkisebbek, hiszen csupán negyven-ötven centiméter hosszúra nőnek meg.

– Alkalmazkodtak a vízi életmódhoz, ennek megfelelően úszóhártyát növesztettek. Természetes élőhelyükön rákkal és kagylóval táplálkoznak, ezért meglehetősen erős a fogazatuk. Bár ők még hallal, lisztbogárlárvával és a fejlődésüknek megfelelő vitaminokkal táplálkoznak – tette hozzá a szakember, aki arról is szólt, hogy a tavasz közeledtével sok újszülött kis jövevény örvendezteti meg a vadaspark munkatársait.

Ilyenkor kuriózumként tekintenek a csíkos hátú kis vaddisznókra, melyek az elővedlés után elveszítik csíkjaikat. A gyerekek kedvence lehetne ebben az időszakban a vadaspark hat újszülött vaddisznója – egyelőre azonban csak a dolgozókat tudják megmosolyogtatni, hiszen a járvány miatt most még csak gondozóikkal tudnak találkozni. Az ingerszegény környezet miatt igénylik az ember társaságát, és mindig várják, hogy foglalkozzanak velük.

Rajtuk kívül természetesen a többi állat, például a nyulak, a szamarak, a kenguruk, a pávák és a lámák is sok törődést igényelnek – képösszeállításunkban velük, a vadaspark lakóival ismerkedhetnek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában