Koronavírus

2021.04.17. 07:00

A Civil Központ segíti az idősek oltási regisztrációját Szolnokon

Már az országos hálózatban minden Civil Közösségi Szolgáltató Központban igényelhetik az arra rászorulók a közreműködést a regisztrációban.

Kovács Berta

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Sok olyan idős személy él a megyeszékhelyen is, aki nem rendelkezik számítógéppel, beteg, nem tudja egyedül elvégezni a koronavírus elleni oltásra az internetes regisztrációt. Van, aki a papír alapú jelentkező lapot sem tudta visszaküldeni, vagy mert elkallódott, vagy attól tart, hogy nem kerül be olyan hamar a nyilvántartásba, mint aki digitálisan jelentkezett.

Szolnokon ők a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban kaphatnak segítséget.

– Még a polgármesteri hivatal keresett meg bennünket, hogy tudunk-e segíteni az időseknek a regisztrációban – számolt be róla dr. Molnár Beáta, a Központ vezetője.

Eleinte személyesen fogadták a Baross úton a segítséget kérőket, a járványügyi szabályok betartásával, előzetesen telefonon egyeztetett időpontban, majd később, mindannyiuk biztonsága érdekében, mellőzve a személyes találkozást. A központ munkatársai a hozzájuk fordulóknak létrehoznak egy e-mail címet és elvégzik az interneten a regisztrációt.

– Az oltási kedv növekedésével mind többen vettek igénybe az ingyenes szolgáltatást. Már több mint százhúsz idős, beteg ember regisztrált oltásra kollégáink segítségével. Bevált a szolgáltatás, több háziorvos is hozzánk küldte regisztrálni pácienseit – mutatott rá dr. Molnár Beáta.

Mint megtudtuk, egyedülálló kezdeményezésként Szolnokról indult ez szolgáltatás, a jó példa azonban ragadósnak bizonyult. Mára már az országos hálózatban minden Civil Közösségi Szolgáltató Központban igényelhetik az arra rászorulók a közreműködést a regisztráció elvégzéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában