Köszönet

2021.04.04. 11:00

A szolnoki Hetényi kórház ügyeletes orvosa jó szóval is gyógyított

– A jelenlegi helyzetben igazán megérdemlik az orvosok az elismerést – hangsúlyozta Katalin, aki azért kereste meg szerkesztőségünket, hogy elmesélje pozitív tapasztalatait, amiket egy egészségügyi ellátás során szerzett.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

– A kora reggeli ébredés után azt tapasztaltam, hogy „forog velem a világ”. A gondozók javaslatára nem mentem le reggelizni az ebédlőbe, még az ebédet is a szobámban fogyasztottam el a szédülésem miatt – kezdte történetét az egyik mezőtúri idősek otthonában élő hölgy.

– Délután az intézet orvosa megvizsgált és vérrög elakadásának gyanújával mentővel bevitetett a Hetényi Géza Kórház sürgősségi ügyeletére. Az intézet ilyenkor nem tud kísérőt biztosítani, ezért csak a mentősök jöttek velem, este fél hétkor érkeztünk meg. Én ott maradtam egyedül, megrémülve és kissé összezavarodva. Rövid idő múlva szólítottak, és a vizsgálóban elkezdődtek a rutinvizsgálatok. Nemsokára átkerültem a diagnosztikai központba, a CT-vizsgálatra – folytatta Katalin.

Fél kilenckor újabb vizsgálatra vitték.

– Az ügyeletes orvos olyan kedvesen, közvetlen hangon kérdezett a tüneteimről, mintha sok éve ismernénk egymást.

– Kezdtem megnyugodni a barátságos hang hallatán. A doktor úr közölte a vizsgálat eredményét, s hogy nem kell bent maradnom. Ám hazafelé nem kérhető mentő, egyedül nem indulhatok el a fizikai állapotom miatt, éjjel nincs betegszállítás. Az orvos segítségével hívtunk egy éjszakai taxit, amely gyorsan hazahozott – mondta el a hölgy, kiemelve, biztosította a doktort, hogy jó hírét viszi a megyei kórház sürgősségi ügyeletének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában