A tiszavárkonyi óvodában is felütötte a fejét a vírus

Nem sokáig örülhettek a tiszavárkonyi gyermekek az óvodába való visszatérésnek. A koronavírus megjelenésével kialakult veszélyhelyzet miatt ugyanis április 22-28. közötti időszakban az Oktatási Hivatal rendkívüli szünetet rendel el.

Kovács Berta

Forrás: Illusztárciófotó/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Hétfőn egyik óvónő beteg volt, nem is ment be dolgozni. Az óvodában többen is tapasztaltak magukon olyan tüneteket, ami koronavírus-fertőzésre utalt. A háziorvos ezért tesztelést rendelt el – számolt be a történtekről Hegedűs István polgármester.

– Kedden már nem is fogadtunk az óvodában egy gyereket sem, saját hatáskörben nevelés nélküli munkanapot rendeltünk el az eredmények megérkeztéig.

– Kilenc dolgozóból hatnak lett pozitív a tesztje, és még most is várunk eredményekre, gyerekeket is vizsgálnak. Komplett fertőtlenítést fogunk végezni, rendeltünk ózongenerátort is, pénteken várhatóan megérkeznek. Az általános iskola a tankerülettel egyeztetve döntött arról, hogy akinek az óvodánkba jár a testvére, az most otthon marad. Eddig nem nagyon volt vírusfertőzött Várkonyban, reméljük, a gyors intézkedéssel elejét vehetjük a tömeges fertőzésnek – nyilatkozta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában