köszönetnyilvánítás

2021.04.20. 06:55

Étellel hálálják meg a jászkunsági mentők munkáját

Lavinát indított el az az eset, amelynek során húsvétkor feljelentettek egy mentőst, aki egy budapesti hamburgerezőnél állt meg alig két percre, hogy ebédet vegyen magának és az autóban várakozó bajtársának. A vendéglátói szféra országos szinten reagált – ajándékok formájában tudatják az önfeláldozó mentőkkel az üzenetet: Köszönjük a munkátokat! Az akcióhoz megyei éttermek, büfék is csatlakoztak.

Munkatársainktól

Berzétei Sándor, a karcagi Garage Burger & BBQ tulajdonosa minden nap hot-dogot és hamburgert visz a szolgálatban lévő mentősöknek. Legutóbb kisfi a, Bence is elkísérte, aki csokoládéját is odaadta Jenei Zoltánnak, a Karcagi Mentőállomás vezetőjének

Fotó: Daróczi Erzsébet

Mindössze egy perc ötvenegy másodpercig tartó kitérő miatt jelentette fel egy budapesti „jóakaró” a várakozó mentőket, akik leparkolva várták elvitelre kért rendelésüket – a közelmúltban történt esettől azóta is hangos a sajtó és a közösségi média. A szolgálati ebédről ugyanis a „jóakaró” egy fényképet is mellékelt, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja hamburgert kér egy büfénél...

Számos étterem és büfé csatlakozott az akcióhoz

Az Országos Mentőszolgálat közleményében hangsúlyozta, hogy az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a „bevonulás” útvonalát. A panaszos tette magára vonta az ország haragját, a vendéglátóhelyek pedig nemcsak szót emeltek az ügyben, hanem jótékonysági akciókat is indítottak. Sorra jelentkeznek az éttermek, kisboltok, büfék, amelyek finom falatokkal kedveskednek a hétköznapi hősöknek.

Az akcióhoz megyénk számos településéről csatlakoztak már, így például a Jászárokszálláson található Csécsei Sütőüzem, ahol áprilisban minden szolgálatban lévő helyi rendőrt, mentőst és tűzoltót vendégül látnak egy általuk választott péksüteményre. Ezzel köszönik meg áldozatos munkájukat.

Lángos és palacsinta is jár a szolgálatban lévőknek

A mezőtúri Buona Sera Ristorante-ban május elsejéig minden hamburgert, amit a helyi mentősök kérnek, az étterem áll, a szintén mezőtúri Fatigris Büfé pedig minden szolgálatban lévő helyi mentőst vendégül lát egy-egy sajtos-tejfölös lángosra és finom kávéra.

A szolnoki Beer & Burgers április végéig egy általuk választott hamburgerrel kedveskedik a helyi mentősöknek.

A tiszafüredi Oppen Büfét is felháborította a sokak által szégyenletesnek gondolt eset, ezért a megfeszített munka elismeréseképpen minden szolgálatban lévő tiszafüredi mentősnek fejenként egy-egy pizzát és üdítőt szállítottak ki a mentőállomásra, palacsintával és kürtös kaláccsal kiegészítve, négy napon keresztül.

– Nagyon elszomorított ez az eset, hiszen az édesapám is mentős volt, így tudom, mennyit dolgozott, és hogy mindenhol helyt kellett állnia – mondta hírportálunknak Guthy Judit, a büfé tulajdonosa.

– Éppen most, ebben a nehéz helyzetben nem erről kellene szólnia ennek az egésznek, hogy feljelentünk valakit, aki szolgálatban megéhezett, hiszen a mentősöknek is enni kell, és sokszor nincs is rá idejük. Tulajdonképpen ők mentik meg az életünket az orvosok, nővérek mellett. Örülnünk kellene, hogy nem fáradtak még bele. Azért csatlakoztunk az akcióhoz, mert emberileg elfogadhatatlan tartjuk ezt az esetet, nem reklámnak szántuk – fűzte hozzá.

A törökszentmiklósi TT Gumiabroncs Bt. vezetője felajánlotta, hogy támogatja a Törökszentmiklós Mentőállomás mentőautóinak gumicseréjét, javítását.

A szintén törökszentmiklósi Korona Pizzériában pedig már a budapesti eset előtt is tíz százalék kedvezmény járt a tűzoltóknak, rendőröknek, katonáknak, mentősöknek, és ez azóta sem változott.

Berzétei Sándor, a karcagi Garage Burger & BBQ tulajdonosa minden nap hot-dogot és hamburgert visz a szolgálatban lévő mentősöknek. Legutóbb kisfi a, Bence is elkísérte, aki csokoládéját is odaadta Jenei Zoltánnak, a Karcagi Mentőállomás vezetőjének
Fotó: Daróczi Erzsébet

A kupakgyűjtéssel is a helyi alapítványt támogatják

A Karcagi Mentőállomás dolgozói is kapnak felajánlásokat – tudtuk meg Jenei Zoltán vezetőtől. A szolgálatot teljesítő kollégákat minap pizzákkal lepték meg a bucsai Szitakötő Vendégház dolgozói, a karcagi Garage Burger & BBQ üzemeltetői takarókra, valamint vérnyomásmérőre gyűjtöttek.

Ennek apropójából babgulyást főztek és palacsintát sütöttek, az abból befolyt összeget kiegészítve egy felajánlással százezer forintra, eljuttatták a mentősöknek.

Május elsejéig pedig minden karcagi szolgálatban lévő mentős megállhat az üzletük előtt, és vendégük lehet egy szendvicsre.

A karcagi Nexus Egyesület a főtéren felállított egy kupakgyűjtő szívet, ami már két alkalommal meg is telt. A száz kilogrammnyi műanyag kupakot leadták a felvásárlónak, de a gyűjtés még most is tart. A fiatalokból álló civil egyesület a befolyt összeggel év végéig a Karcagi Mentőalapítványt támogatja.

Abonyban sült hekkel kínálják a szolgálat kitartó dolgozóit

A mentőszolgálat munkatársait pártoló kezdeményezés híre Abonyba is eljutott.

– Úgy döntöttünk, hogy mi is csatlakozunk a mentősök segítéséhez. A mai helyzetben, a koronavírus-járvánnyal sújtott időszakban nagyon megérdemlik a segítséget, hiszen rengeteget dolgoznak és nagy veszélynek vannak kitéve – nyilatkozta hírportálunknak Inoka Pál, aki mint megtudtuk, testvérével, Inoka Gyöngyivel árusít sült hekket a Rossmann üzlettel szemben, a helyi piactér parkolójánál.

A testvérpár elmondta, elismerésük jeléül szívesen megvendégelik a szolnoki és a ceglédi mentősöket egyaránt, ha Abonyba vezet az útjuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában