Forgalomlassítás

2021.04.12. 07:00

Fekvőrendőröket helyeztek ki az tiszajenői általános iskolánál

A fekvőrendőrnek korántsem örül mindenki, a közelben lakók már hangot is adtak ennek.

Kovács Berta

Kocsis Zoltán buszsofőr szemléli az új lassítóelemet

Forrás: Beküldött fotó

A gyerekek védelme érdekében a napokban forgalomlassító elemeket helyezett ki az önkormányzat a tiszajenői Szent István Római Katolikus Általános Iskola és Óvodánál. A 20 kilométer/órás sebességkorlátozást jelző táblák is kikerültek már az út szélére tíz méterre a fekvőrendőrök előtt, a bukkanót jelző KRESZ táblával együtt, így nem ér senkit váratlanul a lassítóelemmel való találkozás.

– Korábban gondot jelentett, hogy sokan nagyon gyorsan hajtottak ebben az utcában. Most kénytelenek lesznek lassítani – emelte ki Virág József polgármester.

– Nem egy szülő autóval szokta hozni a gyermekét, többen is megállnak az intézménynél, azért sem szerencsés, ha közben mások itt száguldoznak. A polgármester azt is elárulta, a fekvőrendőrnek korántsem örül mindenki, a közelben lakók már hangot is adtak ennek. De a gyerekek biztonsága a legfontosabb, így ha visszaállnak normál tanítási rendre a távoktatásról, az iskolásoknak – és a szülőknek – már nem kell attól attól tartani, hogy esetleg elgázolják őket.

Kocsis Zoltán buszsofőr szemléli az új lassítóelemet
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában