Tájékoztatás

2021.04.14. 16:17

Hulladékgyűjtési akciót szerveznek Szolnokon

A szemétszedő akció szombaton 9 és 12 óra között zajlik majd.

Czakó Nóra

Fotó: Csabai István

Hatalmas árhullám indult el februárban a Felső-Tisza vidékéről, ami igen nagy mennyiségű hulladékot is hozott magával a Közép-Tisza területére, többek között Szolnok partjaira is – hangzott el szerdán a Tiszaparti sétányon megtartott sajtótájékoztatón.

– A szolnoki NHSZ ezért szemétszedési akciót indít Tisztítsuk meg a Tiszát! címmel – mondta Tasnádi Zoltán Fidesz–MPSZ frakcióvezető.

– Ehhez a programhoz csatlakozott a szolnoki Fidesz és a KDNP frakciója, de más szolnoki politikai pártokat, civil szervezeteket és civileket is várunk szombaton 9 és 12 óra között. Az akció a Tisza és a Zagyva belvárosi részét érinti, mindkét partszakaszt. A technikai feltételeket, vagyis a zsákokat, kesztyűket és hulladékgyűjtőket az NHSZ biztosítja.

Fotó: Csabai István

Rusvai Károly KDNP frakcióvezető hozzátette, hogy az akciót figyelemfelhívásnak szánják, ami nem csak folyóink környezetének rendbe tételére irányul, hanem a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában