beruházás

2021.04.03. 07:00

Kerékpáros frissítőpontot építenek Abádszalók és Kisköre között

A tervek szerint 2022 nyarától fogadja majd a kerékpárosokat a frissítőpont.

Ujvári László

Az alsó szinttel már elkészültek a szakemberek

Fotó: Ujvári László

Tavaly az optimista várakozásokat is messze felülmúlta a regisztrált kerékpárosok száma a Tisza-tónál. Vírusbiztos, járványálló szabadidős tevékenységnek bizonyult a kerekezés a tó körüli gátkoronán, mivel közben lehetőség van a megfelelő távolság tartására.

Az aktuális járványhelyzet ellenére idén sem alakulnak másként a becslések, sokan a tavalyihoz hasonló rekordévet várnak. Ennek fényében valóban indokolt egy új kerékpáros frissítőpont építése Abádszalók és Kisköre között, a kiskörei hallépcső szomszédságában.

– A kerékpárosok egyik kedvelt megállóhelye a kiskörei hallépcső. Eddig nem volt megfelelő infrastruktúra a kerékpárosok fogadására, így merült fel egy frissítőpont létesítésének a gondolata – kezdte a projekt bemutatását hírportálunknak Fejes Lőrinc, a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság kiskörei szakaszmérnöke.

– Ez egy kétszintes épület, a gátkoronával azonos szinten lévő második emeleten kapnak helyet a kiszolgálóhelyiségek, például az öltözők, mellékhelyiségek és a büfé – részletezte.

Az ingatlan érdekessége, hogy a földszint a hallépcső monitoring helyiségével megegyező szinten épült, tehát egy esetleges nagyobb áradás esetén víz alá kerülhet.

Ennek megfelelően tervezték és építették, könnyen takarítható.

Az alsó szinttel már elkészültek a szakemberek
Fotó: Ujvári László

Mint megtudtuk, a kivitelezés a tervek szerint halad, az épület alsó szintje már elkészült, az emelet mintegy ötvenszázalékos készültségi szintű.

A dolgok jelenlegi állása szerint várhatóan 2022 nyarától fogadja majd a kerékpárosokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában