Szolnok / frissítve

2021.04.02. 07:43

Kinevezték a Szigligeti Színház és a RepTár új igazgatóját

Eldőlt, hogy Barabás Botond kerül a szolnoki Szigligeti Színház élére, míg a Reptár Szolnoki Repülőmúzeumot továbbra is Kovács Ákos vezeti.

Szoljon.hu

Barabás Botond

Forrás: Szalay Ferenc facebook oldala

A hírről Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tájékoztatott közösségi oldalán.

– A színház élére július 1-től a Szigligetit 17 éve erősítő Jászai-díjas színművészt, Barabás Botondot nevezem ki. A RepTárat továbbra is Kovács Ákos vezetheti, új igazgatói ciklusa május 1-től indul – mondta a polgármester.

Hozzátette, a beérkezett pályázatokról a szakbizottságok és az önkormányzati képviselők véleménye alapján született döntés.

– Nagyon örülök, és köszönöm a bizalmat, hogy újabb ciklusra megszavaztak – mondta hírportálunknak Kovács Ákos.

– Nagyon sok olyan dolog van még, amit az elmúlt években elterveztünk, és szeretnénk megvalósítani. Nagyon jó ezzel a csapattal dolgozni. Várjuk az időpontot, amikor kinyithatunk, hogy mindazokat a terveket, amiket eddig szövögettünk, meg tudjuk valósítani. Ígérjük, hogy ugyanezen az úton, amin elindultunk, megyünk tovább, és számos olyan program, illetve mérföldkő várható még, amire büszkék lesznek a szolnokiak és viszi a város jó hírnevét, emeli az imázsát.

Kovács Ákos
Fotó: Szalay Ferenc facebook oldala

– Nagyon örülök a kinevezésnek – árulta el hírportálunknak Barabás Botond.

– Ezt egy hosszú, pár hónapos munka és több éves felkészülés előzte meg, de az igazi munka még csak most kezdődik, amit izgatottan várok. Bízunk benne, hogy egy annyira színes, izgalmas és értékes színházat tudunk megvalósítani, ami nem csak a szolnokiak, hanem a környéken élők örömére is szolgál majd, és reméljük, az egész ország figyelmét felkeltjük vele. Próbáljuk új lendülettel és új energiával továbbvinni azokat a sikereket, amelyeket a korábbi igazgató, Balázs Péter elért. Köszönöm mindenkinek a támogatását, és köszönöm azoknak, akik mellettem álltak – fűzte hozzá a színművész.

Barabás Botond
Fotó: Szalay Ferenc facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában