Szolnok

2021.04.02. 07:00

Kreatív feladatokkal segíti a gyerekeket és a szülőket az Ovi-tv

A Szolnok Városi Óvodák ismét útjára indította az Ovi-tv adásait.

P. Pusztai Nóra

Pakai Tímea a Hétszínvirág tagintézmény óvodása az Ovi-tv-n látott ötleteket is felhasználva készített tavaszi képet

Fotó: P. Pusztai Nóra

– Tavaly nagy sikere volt a kezdeményezésnek, hogy a megyeszékhely óvodáiban dolgozó pedagógusok rövid videókat vettek fel, azokat feltöltöttük a honlapunkra. Az internet segítségével igyekszünk élményteli pillanatokat szerezni az óvodásainknak – válaszolta megkeresésünkre Szamosfalviné Törőcsik Ibolya, az intézmény általános igazgatóhelyettese.

A gyerekeknek jó, ha láthatják az óvónőket, némi kapocsként szolgálva a megszokott hétköznapokhoz. A már bevált területek megmaradtak, így a felvételek egyebek mellett ének-zene, mese-vers, természetismeret és környezettudatos nevelés, sport, kreatív ügyeskedés, játékos feladatok formájában készülnek.

– Hétről hétre feladatokat is kiadunk, így próbálunk segíteni a szülőknek a mindennapokban. Most több lehetőség közül is választhatnak.

Az alkotásokról készült fotókat a megadott határidőig minden esetben az a tagintézmény várja, ahova a gyermek jár – fejtette ki az igazgatóhelyettes.

Pakai Tímea a Hétszínvirág tagintézmény óvodása az Ovi-tv-n látott ötleteket is felhasználva készített tavaszi képet
Fotó: P. Pusztai Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában