Verseny

2021.04.06. 20:00

Magyar költők műveit szavalták kicsik és nagyok Tiszasülyön

A pályaműveket hozzáértők véleményezték.

Kovács Berta

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Rendezvényeket egyelőre nem lehet tartani, ezért a tiszasülyi könyvtár online szavalóversenyt hirdetett gyermek és felnőtt kategóriában márciusban.

A megmérettetésre bármely magyar költő művével lehetett nevezni, méghozzá olyan módon, hogy a versmondásról készült videofelvételeket kellett beküldeni a szervezőknek.

– A pályaműveket hozzáértők véleményezték, azt szerettük volna, hogy szakemberek bírálják el, ne csak mi magunk döntsünk a nyertesekről. Pedagógusokat kértünk fel, hogy értékeljék a produkciókat, figyelembe véve a tiszta beszédet, hangsúlyt, kiejtést, egyebet – számolt be róla Balaton Mária művelődésszervező, a könyvtár vezetője.

Felnőtt kategóriában Márkus Andrea bizonyult a legjobb előadónak. Gyermek kategóriában a nagyobbak mellett több óvodás is kamera elé állt, ám mindenkit lepipálva a győzelmet végül a legfiatalabb résztvevő érdemelte ki.

Küri Albert mindössze három és fél éves, de mégis ő szavalta a leghosszabb verset, jól érthetően, még kellően is gesztikulálva hozzá.

Édesanyja készítette fel a produkcióra.

A győztesek az oklevél mellé az önkormányzat által felajánlott ajándékutalvánnyal is gazdagodtak.

Küri Albert szavalt legjobban a gyerekek között
Fotó: Beküldött fotó

Eredményt hirdettek

A hónap végén hirdették ki a március 15 kapcsán kiírt rajzverseny eredményét, szintén az online térben. A nemzeti ünnep tiszteletére 3-14 éves gyerekektől vártak bármely technikával készült alkotásokat. A legjobb rajzok készítőit óvodás, alsós és felső tagozatos kategóriában értékelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában