Tóth Zoltán

2021.04.18. 06:58

Munkájukhoz elsősorban a kisújszállásiakra számít

Az eddigi ügyvezetőt, Tóth Zoltánt bízta meg újabb öt évre a kisújszállási önkormányzat a tulajdonában lévő Városgazdálkodási Nonprofit Kft. irányításával. A cég élén immár harmadik ciklusát kezdő régi-új szakemberrel terveiről is beszélgettünk.

Daróczi Erzsébet

Tóth Zoltán

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Az elmúlt tíz évben a különböző üzletágak vezetői változtak, de nagyjából állandó a csapat. Amikor átvettem, négy-öt üzletág tartozott hozzánk, most pedig tizen­egy – mondta Tóth Zoltán, aki ebből nagyságrendileg az építőipari üzletágat és a kegyeleti szolgáltatást emelte ki.

– A cég a közfoglalkoztatásban csak szakmai közreműködőként, irányítóként van jelen, az önkormányzat a pályázó és a munkáltató is. A programok között jórészt a földutak karbantartása, az illegális szemétlerakók felszámolása, a közterületi munkák, a belterületi árokrendszer karbantartása szerepel – sorolta Tóth Zoltán.

A szakember elmondása szerint idén is megtesz mindent annak érdekében, hogy megőrizze a település eddigi arculatát.

– Fürdőváros vagyunk, ezért nagyon fontos, hogy az újrainduló turizmusnál a megszokott arcát mutassa a város, de közben meg is újuljon. Erre jó példa az önkormányzati Erzsébet királyné liget teljes megújítása, újszerű felhasználása – a szabadidős lehetőségek figyelembevétele – a Kisújszállásra érkező vendégek kényelmét szolgálják. A pihenni vágyóknak a gyógyfürdő környékén élhetőbb környezetet biztosítanak, aminek a kialakításában mi is részt vettünk. Az önkormányzat sikeres pályázatai­nak köszönhetően munkánkhoz az elmúlt években vásárolhattunk új eszközöket, kiegészítőket.

Tóth Zoltán
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Idén elkezdtük az építőipari üzletágunk fejlesztését, hiszen az önkormányzati bérlakások karbantartásán túl külső építőipari megrendeléseken is dolgozunk. Erre a területre most három plusz új szakembert vettünk fel. A többi területen is törekszem az idősödő szakemberállomány utánpótlását időben biztosítani. A koronavírus-járvány miatti bevétel kiesést csak úgy tudjuk kompenzálni, ha tartalékokkal rendelkezünk, ami most ugyan befektetést igényel, de úgy gondolom, ennek van, és a jövőben is lesz eredménye – állította Tóth Zoltán.

A vezető ennek érdekében racionalizálni szeretne néhány tevékenységet, hiszen a vírus jelentősen átformálta akár a vásárlási, akár a szolgáltatási, rendelési szokásokat.

– A fő irányvonal mindehhez alkalmazkodni, fejleszteni, és közben megőrizni a likviditást, amit eddig minden évben sikerült. Több mint negyvenen dolgoznak nálunk, és arra törekszem, hogy lehetőleg mindenki kisújszállási legyen. A fiatal szakemberek itthon maradását és hazajövetelét segíti az önkormányzat által indított Kisújszállás Hazavár Program is – tette hozzá a régi-új vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában