Jászkunság

2021.04.05. 11:30

Mutatjuk, mely cikkek voltak a legolvasottabbak az elmúlt héten

Kinevezték a Szigligeti Színház és a RepTár új igazgatóját is, negyvenöt éve adták át Szolnok autóbusz-pályaudvarát, feketévé vált a Zagyva vize – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Barabás Botond

Forrás: Szalay Ferenc facebook oldala

Eldőlt, hogy Barabás Botond kerül a szolnoki Szigligeti Színház élére, míg a Reptár Szolnoki Repülőmúzeumot továbbra is Kovács Ákos vezeti. A hírről Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere tájékoztatott közösségi oldalán.

Kovács Ákos
Fotó: Szalay Ferenc facebook oldala

A koronavirus.gov.hu március 29-ei térképe szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében kétszázkettővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma az előző naphoz képest, így a járvány kezdete óta akkor már 18 880 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel.

Fotó: koronavirus.gov.hu

„Átadták az új szolnoki autóbusz-pályaudvart. A tegnapi nap újabb fontos dátum a város és a megye közlekedésének: felavatták a 16,3 millió forint beruházással épült autóbuszpályaudvart, melynek kivitelezéséhez a megye járásai, városai több mint kétmillió forinttal járultak hozzá…” – jelent meg egy tudósítás 1976. augusztus 18-án a Szolnok Megyei Néplapban.

Az 1976-ban felavatott autóbusz-pályaudvar felülnézetből
Fotó: MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára

A koronavirus.gov.hu április 3-ai térképe szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében 310-zel nőtt az igazolt fertőzöttek száma az előző naphoz képest, így a járvány kezdete óta akkor már 20 132 főt regisztráltak koronavírus-fertőzéssel a Jászkunságban.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Jelentős mértékű szennyeződést vettek észre a horgászok a Zagyván. Süle Tamás, az egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy a pusztítás következtében teljes mederszélességben feketévé változott a víz színe.

Fotó: Tisza Horgászegyesület facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában