felújítás

2021.04.27. 06:55

Révbe értek az előző önkormányzat pályázatai Jászberényben

Megújultak a Jászkerület Nonprofit Kft. által működtetett közösségi és kulturális helyszínek Jászberényben. A járványügyi korlátozások feloldásával komfortosabb környezet fogadhatja majd a rendezvényekre látogatókat az Ifjúsági Házban és a Szabadtéri Színpadon is, mely lakossági javaslatok alapján nemrégiben Székely Mihály jászberényi születésű operaénekes nevét kapta.

Munkatársunktól

A járványügyi korlátozások feloldását követően ismét várják a rendezvényekre érkező látogatókat a megújult Ifjúsági Házban – mutatta lapunknak Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője

Fotó: Pesti József

Hamarosan befejeződnek a felújítási munkálatok az Ifjúsági Házban. Az 1978-ban épült létesítmény a kilencvenes évek elején került az önkormányzat tulajdonába. Húsz évig nem történt jelentősebb fejlesztés az épületen, majd 1998 és 2006 között alakították ki az emeleti klubszobákat, az akadálymentes mosdót, a hátsó lemezraktárat, korszerűsítették a világítást, kicserélték a folyosón a burkolatot.

Az épület állaga az idők folyamán romlott, ezért már ráfért egy újabb felújítás. A beruházáshoz az előző, fideszes önkormányzat pályázati úton biztosított közel huszonhárommillió forintot.

Az év elején elkezdett munkálatok várhatóan április utolsó hetében fejeződnek be. Részleteiről Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője számolt be hírportálunknak.

– A projekt részeként első lépésben megújult a férfi és női mosdóblokk, akadálymentesítettük a szociális helyiségeket. Sok problémát és többletköltséget jelentett a beázások javítása, ezért a csapadékvíz ellen szigeteltük az épület lapostetős részeit, kicseréltük a bádogos szerkezeteket. Ezenfelül kifestettük a nagytermet és a folyosót. Ez utóbbi új burkolatot is kapott. A régi fémszerkezetű főbejáratot hőszigetelt üvegezésű, műanyag portálra cseréltük – mondta el Dukai Rita.

Hozzátette: a kultúraszervező cég saját költségén, mintegy 1,8 millió forint értékben folyamatban van a nagyteremben a parketta csiszolása, lakkozása. A fejlesztés célja az állagmegóváson és karbantartáson túl a látogatók megfelelő komfortérzetének biztosítása és javítása.

A járványügyi korlátozások feloldását követően ismét várják a rendezvényekre érkező látogatókat a megújult Ifjúsági Házban – mutatta hírportálunknak Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője
Fotó: Pesti József

Szintén támogatásból, mintegy harmincmillió forintból újult meg a Szabadtéri Színpad. A kivitelezéshez ebben az esetben is az előző, fideszes önkormányzat egy korábban elnyert pályázata biztosította a forrást. A nézőtér középső részén kicserélték az üléseket, megújultak a kapuk és a kerítés, térkövezés és területrendezés valósult meg. Ezenkívül korszerű számítástechnikai felszereléseket szereztek be.

– A kivitelezési munkák közben számos többletmunka és ezzel együtt közel kilencmillió forint többletköltség merült fel, melyet az önkormányzat biztosított – jegyezte meg az ügyvezető. A létesítmény lakossági javaslatok alapján nemrégiben a Székely Mihály Szabadtéri Színpad elnevezést kapta. Hivatalos átadását a jászberényi születésű operaénekes születésének százhuszadik évfordulójához szeretnék kötni, mely május 8-án lesz. Az eseményt a járványügyi szabályok figyelembevételével szervezik meg.

Kreatív pontot alakítanak ki a Déryné Rendezvényházban

Jelenleg pályázatot készítenek a Lehel Film-Színházban működő mozik korszerűsítésére, ahol már többek között belső festés, klímatisztítás, a mozigépek karbantartása és kárpittisztítás vált szükségessé. A Stimulart projekt keretében készül a Roomli – a kreatív pont a Déryné Rendezvényház földszintjén, melynek célja a kulturális és kreatív gazdaság fellendítése. Dukai Rita, a Jászkerület Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, a járványügyi korlátozások miatt tavaly bezárták a jászberényi Tourinform Irodát, amit szeretnének újraindítani a Roomli–kreatív pont mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában