galériával / videóval

2021.04.22. 13:58

Szépkorúak és gondozók táncolva dacolnak a járvány ellen Szolnokon

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye csatlakozott a tavaly év végén világkörüli turnéra indult „Jerusalema dance” kihíváshoz.

Mészáros Géza

„Együtt sikerülhet!” – ezzel a kívánsággal peregnek le az utolsó képkockák a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye (SZKTT ESZI) által az egyik legnépszerűbb internetes videómegosztóra feltöltött kisfilmjében.

Az alig négy és fél perces zenés klipben az intézet munkatársai, illetve a bentlakásos otthonok idős lakói, illetve a gondozási ellátásban érintett szépkorúak táncolnak. Vidáman hirdetve a világjárvánnyal és annak járulékos problémáival szembeni dacos ellenállást. A szolnoki intézmény ugyanis csatlakozott a tavaly év végén világkörüli turnéra indult „Jerusalema dance” kihíváshoz, amely az életörömet és az összetartozást szimbolizálja szerte a Földön.

– A Dél-Afrikából indult zenés-táncos kihívás a járvány időszakában az öröm, a hit és a remény táncos kifejezése. Az összefogásunkkal a közösség támogató erejére, és a remény táplálására szeretnénk felhívni a figyelmet, s hogy akkor sem vannak távol egymástól az egymást szerető emberek, ha a veszélyhelyzet ezt követeli meg tőlük – beszélt elöljáróban a megható, a legkeményebb férfiakat is megkönnyeztető felvételről Tokajiné Fodor Szilvia szociális munkatárs, aki Horváth Erika intézményvezetővel együtt kezdeményezője volt a kihíváshoz történő csatlakozásnak.

– A 2020-as év legjobb táncos kihívásához, melyhez a dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dalát használták fel az ötletgazdák, a világon már több millió közösség társult. Hazánkban, tudtommal, először a lesencetomaji intézmény csatlakozott hozzá, de mi sem szerettünk volna erről lemaradni. Nem volt nagy ellenállás a toborzás alatt.

A munkatársaink közül, illetve a szépkorúak közül is közel „félháznyian” szerepelnek a klipben.

– A tánclépéseket, a leegyszerűsített koreográfiát csoportokban néhány hét alatt próbáltuk be, a látványtervezést, a képi beállításokat, a rendezéseket, a vágásokat, utómunkálatokat profikra bíztuk. Óriási köszönet a Szolnok Televízió csapatának a film elkészültéért! De ezzel még nincs vége a közösségépítő munkálatoknak. Ma már azzal bombáznak nap mint nap a kollégáim és az idős emberek is, hogy mikor lesz már a következő kihívás... – mesélt filmjükről boldogan Szilvia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában