Kajári Ferenc

2021.04.14. 16:30

Szolnokon készül fel az első magyar NATO-misszió parancsnok

A részletekről Kelemen Ilonát, a bázis sajtómunkatársát kérdeztük.

Mészáros Géza

Kajári vezérőrnagy és törzse a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ előtt

Forrás: MH BTKK

Kajári Ferenc vezérőrnagy ez év őszétől egy éven keresztül vezeti majd az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) koszovói békefenntartó erőit, a KFOR-t (Kosovo Force). A leendő parancsnok és törzse a közelmúltban Szolnokon, az MH Béketámogató Kiképző Központban kezdte meg a misszióra való felkészülését – tájékoztatta hírportálunkat Kelemen Ilona, a bázis sajtómunkatársa.

Mint megtudtuk, első alkalommal tölti majd be magyar katona egy NATO-misszió parancsnoki beosztását.

Kajári Ferenc vezérőrnagy és törzse részt vettek az úgynevezett békeműveleti bemeneti követelmények felmerésén, békeműveleti lövészeten, személyügyi és logisztikai tájékoztatókon. Mindezek mellett Kajári vezérőrnagy ismertette elvárásait és parancsnoki szándékát a törzs állományával.

A kiutazók felkészülése békeműveleti törzstiszti alaptanfolyammal folytatódik majd, amely elengedhetetlen azok számára, akik nem vettek részt eddig külföldi missziókban, vagy korábbi külföldi szolgálatuk óta jelentős idő telt el. Ezt követően egy, külön a KFOR parancsnoki csoportja számára szervezett, misszió-orientált, hadszíntér-specifikus békeműveleti törzstiszti célfelkészítésen bővíthetik ismereteiket – tudtuk meg Kelemen Ilonától.

Kajári vezérőrnagy és törzse a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ előtt
Fotó: MH BTKK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában