adomány

2021.04.03. 15:24

Tartós élelmiszert osztott a karitász Jászárokszálláson

Kilencven rászoruló családnak adományozott tartós élelmiszerekből álló húsvéti csomagot a Szent Erzsébet Karitász Csoport.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március 7. és 14. között hirdette meg a nagyböjti élelmiszergyűjtést a templomokban. Erre azonban a járványügyi korlátozások miatt csak egy napig volt lehetőség. Százegy kilogramm tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni a rászorulóknak – tájékoztatott Tóth Lászlóné, a karitász közösség vezetője.

Dr. Gergely Sándor és felesége már évtizedek óta támogatja a csoport jótékonysági kezdeményezéseit, ezúttal százhatvanezer forintot ajánlottak fel.

Az adományból szintén a nehéz helyzetben élőknek vásároltak tartós élelmiszert, és kiegészítették a templomi gyűjtést. Tóth Lászlóné elmondta, minden családnak közel hét kilogrammos csomagot állítottak össze, melyekbe többek között rizs, étolaj, liszt, bab, mák, száraztészta és konzerv került.

A járványügyi szabályok betartásával osztották ki az adományokat a Szent István Közösségi Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában