adósságrendezés

2021.04.10. 07:00

Több belterületi telket is eladnának Tiszatenyőn

Az adósságrendezési eljárás tavaly áprilisban indult.

Molnár-Révész Erika

Tavaly ősszel kezdték meg Tiszatenyő vagyonának árverezését, a településnek ugyanis több mint háromszázmillió forintos adósságot kell visszafizetnie az előző ciklusban meg nem valósuló, vagy befejezetlen pályázatok miatt.

– Eddig közel nyolcmillió forint értékben sikerült értékesíteni a vagyontárgyakat, nagyrészt gépjárműveket, egy belterületi ingatlant, valamint a sertéstelep munkaeszközeit.

Jövő héten hétfőn, a második körben a korábbinál harminc százalékkal alacsonyabb áron meghirdetjük a megmaradt vagyontárgyakat is.

– Ez egyrészt huszonhat beépítetlen belterületi telket jelent, illetve több nagyobb értékű telepet. A marhatelepünk licitje hárommillió-hatszázezerről, a sertéstelepé tíz és fél millió forintról, az önkormányzati Tüzép-telepé három és fél millió forintos kikiáltási árról indul – sorolta Mező József polgármester.

Hozzátette, a külterületi szántóföldek későbbi eladásából 20-30 millió forintos bevételt remélnek. Az adósságrendezési eljárás tavaly áprilisban indult, és mivel a járványhelyzet megnehezítette a folyamatot, ősszel remélik a végét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában