adomány

2021.04.20. 17:28

Több mint félezer horgászengedélyt osztanak szét a térség kórházaiban

A szolnoki MÁV Kórház dolgozói kedd délután kapták meg az éves horgászengedélyeket. Az adományt Hegedűs Gábor, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át.

Molnár-Révész Erika

Horgászbérleteket kaptak az egészségügyi dolgozók a MÁV kórházban.

Fotó: Mészáros János

– Ezzel szeretnénk megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, melyet már nagyon hosszú ideje végeznek. Tavaly eredményes évet zártunk, közel harminc százalékkal nőtt a bevételünk, hiszen a járvány miatt sokan mentek ki a vízpartra horgászni. Úgy gondoljuk, hogy ebből valamennyit vissza is kell adnunk azoknak, akik saját egészségüket kockáztatva, éjt- nappallá téve dolgoznak a járvány ellen.

– Ezért a Tisza-tavi térség kórházainak összesen 525 darab éves felnőtt területi engedélyt ajánlunk fel, több, mint 17 millió forint értékben –jelentette be az ügyvezető.

A kórháznak szánt húsz engedélyt dr. Rudner Ervin, az intézmény főigazgatója, illetve Bukorné Szőke Ildikó, ápolási igazgató, a kórház oltópontjának vezetője vette át. A MÁV Kórházban február óta ötezer kétszáz oltás beadását bonyolították le.

– Nagyon jól esik hogy a civil társadalom gondol ránk, különösen jelentős ez számunkra azért is, mert mi nem elsősorban a Covid-betegek ellátásában, hanem a vakcinák beadásában tevékenykedünk. A felajánlás azt is jelzi, mennyire fontos a védőoltás. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a járvány megállításában kizárólag a védőoltás segíthet – hangsúlyozta a kórház főigazgatója.

Fotó: Mészáros János

Az eseményen Hubai Imre, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanácsa és a megyei közgyűlés elnöke elmondta, fontos, hogy az egészségügyi dolgozók kiemelkedő természeti környezetben, élményekben gazdagon pihenhessék ki a fáradalmakat.

– Látjuk, ahogy a térség kórházaiban éjt-nappallá téve dolgoznak a járvány ellen. Mi abban tudunk segíteni, hogy összehozzuk az egészségügy szereplőit a jólelkű adományozókkal. Számos esetben jártunk a megye egészségügyi intézményeiben, mindegyik érdemes arra hogy odafigyeljünk rá, hogy a felajánlásokat eljuttassuk az ott dolgozóknak – mondta a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában