Jó cél

2021.04.06. 11:30

Újabb szívbe lehet majd elhelyezni a segítséget Szolnokon

Hamarosan a pályaudvar térségében is kupakgyűjtő tartályt állítanak fel.

Mészáros Géza

Fotó: Csabai István

A szolnoki, szívet formáló piros kupakgyűjtő tartályok elterjedését a megyeszékhelyen a helyi Ádám család kezdeményezte a város vezetésénél. A rácsos edényekben elhelyezett műanyag kupakokkal Ádámék fiának, Atinak a felgyógyulását támogathatja a lakosság. A család persze más beteg gyermekekre is gondolt akciójával.

Ma már a Kossuth téren, a Széchenyi városrészben, Szandaszőlősön és a Tallinn városrészben is le tudják adni az összegyűjtött kupakokat a segíteni vágyók. Még egy Spongyabob alakú fémdoboz-gyűjtőedény is kihelyeztek a Hild téren, ez is beteg gyermekek gyógyítását szolgálja.

A napokban egyik olvasónk hívta fel szerkesztőségünket, azt javasolva, hogy további egy „szíves” kupakgyűjtőt érdemes lenne telepíteni egy szintén népes városrészen, a forgalmas vasútállomás környékén is. Férjével ugyancsak minden alkalmat megragadnak arra, hogy beteg apróságokat támogassanak. Kérése értő fülekre talált, így hamarosan a pályaudvar térségében is kupakgyűjtő tartályt állítanak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában