Beruházás

2021.05.25. 16:40

A sajátos nevelési igényű gyerekeknek épül bölcsőde Szolnokon

Az új bölcsőde 865 millió forint európai uniós támogatásból épül meg.

Szoljon.hu

Forrás: info.szolnok.hu

865 millió forint európai uniós támogatásból épül a Bajcsy-Zsilinszky úton egy új bölcsőde a sajátos nevelési igényű gyermekeknek – olvasható az info.szolnok.hu-n.

Szolnokon a sajátos nevelési igényű, vagy korai fejlesztést igénylő gyermekek szakszerű ellátásához nem áll rendelkezésre megfelelő infrastrukturális háttér, ezt a hiányt pótolja majd a Bajcsy-Zsilinszky úton található, volt Dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégium épületének bontása után megépítendő új, összesen 4 csoportos bölcsőde, mely 35 kisgyermek számára biztosít majd férőhelyet.

A létesítményben a tervek szerint két gondozási egység jön létre a kisgyermekellátást segítő kiszolgáló helyiségekkel (babakocsitároló, átadó, öltöző, fürdőszoba, csoportszoba, terasz, játszóudvar, főzőkonyha, öltözők, szociális helyiségek, irodák, étkező-teakonyha, mosoda, raktárak…stb.).

Fotó: info.szolnok.hu

A fejlesztés során új bútorok, a nevelés-gondozási ellátáshoz szükséges informatikai eszközök és kapcsolódó szoftverek kerülnek beszerzésre. Az épületben megújuló energiaforrásokat használnak majd. Az új intézmény komplex akadálymentesítése megtörténik, babakocsi tárolóval, kerékpártárolókkal, parkoló kialakításával.

A bölcsőde megépítésével 15 darab új munkahely létesül.

A bölcsődei ellátást nyújtó intézmény, szolgáltató családbarát intézményként szolgáltatásként hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

Fotó: info.szolnok.hu

A beruházás megvalósítása erősíti a munkavállalói mobilitást, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítését.

A projekt várhatóan 2022. szeptemberére készül el, melynek keretében megújul a bölcsődei intézmények weboldala is.

Fotó: info.szolnok.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában