KÉTPÓ / MEZŐTÚR

2021.05.20. 11:00

Csupán kátyúzási munkálatok várhatóak idén

Aki nem akar zötykölődni, annak továbbra is érdemes kerülnie, és a 46-os főutat választania.

Rimóczi Ágnes

A keskenyedő nyomvonalon legfeljebb egy autó fér el

Fotó: R. Á.

Továbbra is sok bosszúságot okoz a közlekedőknek a 4632-es mellékút állapota. Tele van kátyúval, a nyomvonala egyre keskenyebb, ráadásul a környéken dolgozó mezőgazdasági munkagépek is leterhelik.

– Évekkel korábban eltört a rugó az autómban, kis híján baleseteztem. Az út állapota azóta sem lett jobb, sőt, ha karambol történik a 46-os főúton, ráterelik a forgalmat, és így a teherautók, kamionok is végigzötyögnek rajta – mondta a kétpói Szatmári Elemér.

Utánajártunk, várható-e felújítás az úton.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya úgy tájékoztatott: a Kétpó–Mezőtúr összekötő út forgalombiztonságra veszélyes lokális burkolathibáit (ütőkátyúkat) a területileg illetékes mérnökség februárban és márciusban két tonna hidegaszfalt bedolgozásával megszüntette. Hosszú távú megoldást a teljes körű felújítás jelentene, de a kátyúzáso­kon túlmutató munkák külön hazai vagy európai uniós forrásból valósulhatnának meg.

– A felújításra vonatkozóan tehetünk javaslatokat, a beruházásokat külön erre a célra indított programokon keresztül, elrendelés alapján, és az ahhoz szükséges források biztosítása után indíthatjuk el.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében idén várhatóan 77,3 kilométer út felújítása indulhat el,

a Kétpó–Mezőtúr összekötő út nem szerepel ebben a programban, azonban az út járhatóságának fenntartása érdekében továbbra is lokális beavatkozásokra lehet számítani az úton. Az összekötő úttal párhuzamosan fut a 46-os főút, így a Kétpóról Mezőtúrra közlekedőknek érdemes a főutat használniuk, ami csupán két kilométeres kerülőt jelent – magyarázta Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője.

A keskenyedő nyomvonalon legfeljebb egy autó fér el
Fotó: R. Á.

Boldog István térségi országgyűlési képviselő a témával kapcsolatban leszögezte: felveszi a kapcsolatot a Magyar Közúttal, jelzi a problémát az irányukba.

– Kétpót és Mezőtúrt illetően a 46-os főút újul meg, a 4632-es mellékút nagy felületű rendbetételére sajnos idén nincs lehetőség. Ugyanakkor természetesen kisebb felújítási munkálatokkal lehet majd kalkulálni. A jövő évi tervekről egyelőre még zajlanak a tárgyalások – tette hozzá Boldog István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában