Galériával / videóval frissítve

2021.05.21. 15:28

Felavatták a Pöttömvilág Bölcsődét Jászszentandráson

Június elsején megnyithatja kapuját az intézmény.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

Régi álom vált valóra a településen, ugyanis pénteken délelőtt átadták a Pöttömvilág Bölcsődét. Az ünnepségen gyerekzsivaj töltötte meg a kicsik birodalmának udvarát. Önfeledten, mosolyogva fedezték fel a kültéri játékokat.

Kolláth Bálint polgármester köszöntőjében örömmel jelentette be, hogy a pandémia miatt kialakult nehézségek ellenére határidőre befejezték a munkálatokat, így június elsején megnyithatja kapuját az intézmény. Összefogással több hónapig építették, szépítették a bölcsit, megteremtették belső értékeit és a jövőben is szeretettel gondoskodnak a létesítményről. A százharmincmillió forintos beruházást az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert támogatásból valósította meg.

– 2010 óta a magyar gazdaság növekedése, a munkahelyteremtés, az adócsökkentés és béremelés, valamint a kormány Európában egyedülálló családtámogatási rendszere lépésről lépésre megteremtette annak feltételeit, hogy minél több gyermek szülessen az országban. Eljutottunk arra a szintre, hogy minden településen, ahol igény van rá, bölcsőde épül – mutatott rá Pócs János országgyűlési képviselő. Munkája egyik legnagyobb sikerélményének értékelte: ebben az évben arról számolnak be a polgármesterek, hogy az előző évhez képest több gyermek születik, mint tavaly.

A bölcsőde elsősorban a dolgozó családokat támogatja, mert egyre nagyobb problémát jelent a településen a gyerekek elhelyezése. Az idei nevelési évtől egy csoportban tizenkettő, igény szerint pedig tizennégy gyermek számára biztosítanak bölcsődei ellátást. Kovácsné Tajti Mária intézményvezető elmondta, hogy a leendő dolgozók mindent megtesznek azért, hogy megfelelő szakmai hozzáértéssel végezzék munkájukat. Ennek meghatározója többek között a család tisztelete, a gyermek szeretete, az igényes gyermekellátás és családias légkör.

Az avatóünnepséget a Gyermekvilág Óvoda zenés, táncos műsora színesítette. A szalagátvágás előtt Maksó Péter káplán áldotta meg a bölcsődét, amit az ünnepség után bemutattak a meghívott vendégeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában