Tájékoztatás

2021.05.13. 13:55

Ismét megnyitotta kapuit látogatói előtt a szolnoki RepTár

Díjmentes belépéssel honorálják az egészségügyi dolgozók munkáját.

Hartai Gergely

Szolnokon a Reptár újranyitásáról tartottak sajtótájékoztatót. Képünkön Kovács Ákos a Reptár ügyvezető igazgatója látható.

Fotó: Nagy Balázs

Kedden újra megnyitotta kapuit a városban a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum. Kovács Ákos, a múzeum ügyvezető igazgatója csütörtökön helyszíni sajtótájékoztatóján elmondta, a fél éves zárva tartást követően számos újdonsággal várják látogatóikat.

Ezenfelül díjmentes belépéssel honorálják az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját.

A június 15-től december 31-ig tartó lehetőség kihasználásához a működési nyilvántartási igazolás felmutatására van szükség.

– A kedvezmény az összes dolgozót érinti. Így az egészségügyi szakdolgozókat, a közegészségügyben dolgozó orvosokat, az ellátásban résztvevő orvostanhallgatókat, háziorvosokat és asszisztenseket, az Országos Mentőszolgálat munkatársait, és egyéb kórházi munkavállalókat – részletezte az ügyvezető.

Megtudhattuk, a múzeum új eleme az elektromos rollerpark, melynek rollereit az ide látogatók bérelhetik ki. Újdonság ugyanakkor az úgynevezett „Spotter torony” is, mely fotópontként működik. A különleges látványt nyújtó kilátóban egyszerre legfeljebb két fő tartózkodhat.

Fotó: Nagy Balázs

Az intézmény a kisgyermekes családoknak kedvezne a baba-mama szobával. Annak érdekében, hogy a szülők megfelelő körülmények között tudják kisbabájukat megetetni és tisztába tenni, egy erre alkalmas, csendes és kulturált környezetet alakítottak ki. Dekorációval, kényelmes fotellel, pelenkázóasztallal és szagmentes pelenkakukával lett komfortosabb a szoba.

Elhangzott, a látogatótér egy holografikus látványelemmel, továbbá kutatószobával gyarapodott, de egy új repülőgéppel is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az An-2-es kétfedelű légijármű 2020 decemberében érkezett a régi repülőmúzeumból, s foglalta el végső helyét a RepTár udvarán. A Magyarországon Ancsának becézett repülőgép a II. világháború után legnagyobb számban gyártott gép. Ancsával kiegészülve immár több, mint ötven darab repülő várja a látogatókat.

Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában