VÁROSSZÉPÍTÉS

2021.05.15. 09:00

Javában virágosítanak Szolnok közterületein

Várhatóan három-négy hét alatt végeznek majd a feladatokkal.

Köllő Judit

Beri Ilona és Demény Erika is a virágokat ültetik

Fotó: Nagy Balázs

Huszonhat virágágyás található a megyeszékhelyen, ahová körülbelül hatvanezer növényt ültetnek ki tavasszal. Jelenleg a Verseghy parkban dolgoznak a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. munkatársai. Tizenöten munkálkodnak az ágyásokon, melyek közül négy munkás a növényházban készíti elő a töveket.

– Fontos számunkra, hogy ezek a növények látványossá tegyék városunkat, így ragaszkodunk a megszokott fajtákhoz – mondta hírportálunknak Fodor György, a Munkalehetőség a Jövőért Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft. ügyvezetője.

– Huszonötféle virággal találkozhatunk a közterületeken, melyek közül nagyon népszerű a kála, a krókusz, a napvirág és a muskátli is. Az utóbbiakból összesen hatszáz darabot fogunk kihelyezni, természetesen kandeláberekben. Az előző esztendők tapasztalatai alapján három-négy hét alatt végzünk ezekkel a feladatokkal, így várhatóan május végére már virágok pompázhatnak a megyeszékhelyen – tette hozzá az ügyvezető.

Beri Ilona és Demény Erika is a virágokat ültetik
Fotó: Nagy Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában