Galériával

2021.05.28. 17:00

Jelentős fejlesztéseket adtak át Alattyánon

Mérföldkőhöz érkezett a település, ahol pénteken délelőtt három fontos beruházást adtak át. A fejlesztések megvalósítására összesen több mint háromszázötven millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat még az előző ciklus idején.

Illés Anita

Az egyik TOP-os pályázat során ökoparkot alakítottak ki a Zagyvával határos Kiskert elnevezésű területen. Ezenfelül további pályázati forrásból épületenergetikai korszerűsítést valósítottak meg és javították a szegregátumban élők helyzetét.

– Minden projekt elkészült köszönhetően a polgármester együttműködésének. Ezek megörökölt beruházások, amelyeket még az előző polgármester, Koczkás Gábor indított el. Utódja nem a pártpolitikát képviselte a megvalósítás során és nem buktatta meg a fejlesztéseket, hanem elismerve elődje és a kormány munkáját, sikeresen befejezte azokat. Ez a hozzáállás az alapja a település további fejlődésének – hangoztatta az ünnepélyes átadón Pócs János országgyűlési képviselő.

Köszöntője után Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke vette át a szót, aki méltatta a megyei önkormányzat és a jelenlegi községvezetés gyümölcsöző együttműködését.

Erre építik majd a következő uniós ciklus fejlesztéseit.

A rendezvényen Huszár Arnold polgármester részletesen ismertette a megvalósult projekteket, majd köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett benne. Beszámolójából megtudhattuk, mintegy háromhektáros területen hetvenmillió forintból ökoparkot létesítettek, ahol a természet közelsége mellett pihenő- és sütögetőhelyek, külterületi kondipark és játszótér várja a látogatókat.

Energetikai korszerűsítésre nyolcvanötmillió forintot fordíthatott a település. Ennek keretében megújult az idősek klubja és egy többfunkciós épület is, ahol kicserélték a nyílászárókat és korszerűsítették a fűtésrendszert.

Végül a szegregátumban élők körülményeinek javításáról szólt a polgármester. Közel kétszázmillió forintos támogatásból három bérlakással és egy kétlakásos konténerépítménnyel segítik a hátrányos helyzetű családokat, valamint két mosó- és fürdőhelyiséget alakítottak ki számukra. A projektzáró esemény helyszíni bejárással ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában