JÁSZKUNSÁG

2021.05.22. 11:28

Jó hatással volt a szálláshelyek forgalmára az ünnepi hétvége

Az utóbbi években bevett szokássá vált, hogy a hosszú hétvégékre legtöbben programokat, többnapos kirándulásokat terveznek. A járványhelyzet azonban a vele járó intézkedésekkel, szigorításokkal felülírta ezt a szokást. Most, hogy enyhültek a szabályok, sokan várták, hogy végre elutazhassanak egy-egy kedvelt úti célhoz. Egyre többen keresik fel a megyebeli szálláshelyeket is.

Munkatársainktól

Falusi János , a garden Hotel ügyvezető igazgatója vendégekkel beszélget a külső medencénél

Fotó: Mészáros János

A szolnoki Kiss házaspár is nagyon várta már, hogy kinyissanak a fürdők, hiszen évtizede bevett szokásuk, hogy májusban keresik fel valamelyik wellness-szolgáltatásokat is nyújtó helyet.

– Hosszasan gondolkodtunk, mitévők legyünk idén, eredetileg Cserkeszőlőre akartunk menni – vallotta meg Kiss László. – Megkaptuk az oltást, de félünk még a vírustól, a szabadtéri strandoláshoz meg nincs elég jó idő. Így inkább úgy döntöttünk, kirándulni megyünk a Mátrába, élvezzük a természetet.

A Tisza-tónál ideálisak a feltételek a szabadtéri kikapcsolódáshoz, aktív pihenéshez, lehet horgászni, csónakázni, biciklitúrát tenni vagy élvezni a természet közelségét. Így nem meglepő, hogy a pünkösdi hétvégén sokan szeretnének élni e lehetőségekkel.

Ábrahám Tamás, a tiszafüredi Hableány Hotel tulajdonosa arról tájékoztatta híportálunkat, hogy náluk telt ház lesz a hosszú hétvégén.

– Az viszont zavart okozott a foglalásoknál, hogy a szálláshelyek csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe. Volt olyan korábban bejelentkezett család, amely azért mondta vissza a foglalást, mert tagjai közül nem mindenki kapott még oltást. De ez a probléma más szálláshelyeket is érint, és a nyári foglalásokat is befolyásolja – árulta el Tamás.

– Nálunk a víz mellett nagyon sokat számít, hogy milyen az időjárás, így nagyon várjuk a jó időt. Most is az lenne az igazi, ha hétvégén 25-26 fokot mérhetnénk, de nem ígértek túl jó időt, így emiatt is van, aki nem jön hozzánk.

A Hableány Hotel szálláshelyeire volt, aki már márciusban leadta foglalását, de többnyire az utóbbi napokban jelentkeztek be a hétvégére. A vendégek körülbelül fele már pénteken megérkezett és hétfőn indul haza, másik felük csak szombaton tud menni, így egy nappal rövidebb a pihenés. A hotel a tó mellett áll, ott fut mellettük a kerékpárút, így a kirándulókkal számolhatnak, sokan szoktak ugyanis ott megállni, betérni az étterembe.

– A nyár jónak ígérkezik, már sokan foglalnak júliusra, augusztusra is szobát – árulta el a tulajdonos.

A wellness részleg is készen áll a hosszú hétvégén érkező vendégek fogadására, mondja Bódi
Jánosné, a szolnoki Garden Hotel gazdaasszonya
Fotó: Mészáros János

A kisújszállási Kumánia szálláshelyeire is nagy érdeklődés mutatkozik. Április 26-tól, vagyis attól fogva érkeztek a foglalások, hogy bejelentették a lazításokat.

– Szinte telt ház van nálunk – számolt be róla Borók Rita szállodaigazgató. – A héten, május 17-én nyitottunk meg, a wellnessezni vágyó szállóvendégeink a beltéri medencéinket, a szaunát és a masszázs szolgáltatásainkat vehetik igénybe, nekik természetesen rendelkezniük kell védettségi igazolvánnyal. A közfürdőt a kültéri medencékkel csak júniusban nyitjuk meg. A kemping pénteken tárta ki kapuit, ezzel a faházainkra is kezdtek érkezni a foglalások. A lakókocsival, sátorral érkezők nem szoktak előre bejelentkezni, csak jönnek és érdeklődnek, van-e szabad hely – nyilatkozta Borók Rita.

A megyeszékhelyen viszont nem indult még be a turizmus. A Tiszaligetben működő Garden Hotelben alig akadnak foglalások a pünkösdi hétvégére.

– A céges partnerek elmaradtak, nincs az a berobbanás, amire a szállásadók számítottak. Az emberek többsége nem mer még elindulni vagy nem rendelkezik a foglaláshoz szükséges védettségi igazolvánnyal – tájékoztatta hírportálunkat Varga-Szabó Lídia, a szálloda marketingvezetője.

A szokatlanul hűvös idő nem kedvez a strandszezonnak

A járványhelyzet miatt nincs könnyű helyzetben az a falusi vendégház, mely Jászszentandráson kezdőként kíván betörni a turizmusba. A termálfürdő már kinyitott, ám az esős, borongós, hűvös időjárás nem kedvez a strandszezonnak.

– Pünkösdre nem igazán foglaltak nálunk szállást a vendégek. Sok esetben azt tapasztaljuk, hogy a családokban nem mindenki rendelkezik még védettségi kártyával. Szívesen jönnének, de kártya nélkül nem fogadhatjuk őket – mondta el érdeklődésünkre Urbán Tamás, a Cseresznye Vendégház tulajdonosa.

Mint mondta, bíznak benne, hogy hamarosan változik a helyzet és kedvezőbbre fordulnak a dolgok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában