Galériával

2021.05.28. 11:30

Közel másfél kilométer járda épül Kunhegyesen

A munkálatok közel húszmillió forint értékben indulhattak meg.

Ujvári László

Folyamatos a járdaépítés és felújítás a városban. Az elmúlt évek programjának folytatásaként a település több pontján jelenleg is dolgoznak a szakemberek.

– Először pályázhattunk járdaépítésre, korábban kizárólag önerőből tudtunk ilyen munkát végezni – kezdte válaszát kérdésünkre Szabó András. – Eddig csak az ötezer lakosnál kisebb települések nyújthattak be ilyen pályázatot, de idén már számunkra is megnyílt ez a lehetőség – folytatta a közel nyolcezer lelkes város polgármestere.

Tizenhétmillió forint támogatást kaptak, amelyet önerővel pótoltak ki, így húszmillió forint értékben indulhatott meg a munka. Közel másfél kilométernyi járda épül ezekben a hetekben a város több pontján, jelenleg a Füleki Sándor úton dolgoznak a kivitelező szakemberei.

Szabó András elmondta: az elmúlt öt évben megközelítően tíz kilométer új járdát építettek városszerte az önkormányzat munkatársai, mindezt saját forrásból. A helyhatóság lehetőségei azonban végesek, ezért nagy segítséget jelent az erre a célra elnyert támogatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában