Fejlesztés

2021.05.08. 17:00

Már nem kell ázniuk a buszra váróknak Tiszaföldváron

A rendszámfelismerő kamerákkal együtt összesen húsz térfigyelő működik már a városban.

P. Pusztai Nóra

Cseuz Zsolt mutatta az egyik befedett buszmegállót

Fotó: Nagy Balázs

Három új, fedett buszmegállónak örülhetnek a tiszazugi városban élők. Tavaly a járványhelyzet elmúlta után a képviselő-testület többsége megszavazta a várakozók építését. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársaival egyeztetve választották ki a legforgalmasabb helyszíneket.

– Eddig hóban, esőben egy egyszerű járdaszigetek ácsorogotak a buszra várakozók – mondta Fehér Róbert a testület egyik tagja.

Cseuz Zsolt mutatta az egyik befedett buszmegállót
Fotó: Nagy Balázs

Cseuz Zsolt a helyi Fidesz frakció vezetője hozzátette, a továbbiakban növelnék a korszerű buszmegállók számát. Ugyancsak beszámoltak arról is, hogy javaslatukra bővítették a közterületi térfigyelőkamera-rendszert.

– A lakosság véleményének meghallgatása után módosítottuk a korábban kijelölt helyszíneket, olyan pontokat választottunk, ahol a bűncselekmények jellemzőbbek vagy ahol például az illegális szemétlerakást vissza tudjuk ezáltal szorítani – fejtette ki.

A homoki forgalmas kereszteződésbe is került egy eszköz. A rendszámfelismerő kamerákkal együtt összesen húsz térfigyelő működik már a városban. A rendszer bővítésére a lakosság biztonságérzetének növekedése miatt volt szükség. A felvételeket a közterület-felügyelő vissza tudja nézni, de a rendőrség is gyakorta felhasználja, így például már kerékpár is került elő.

– A cél kis túlzással, hogy minden sarkon legyen egy-egy kamera – fogalmazott Cseuz Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában