JÁSZKUNSÁG

2021.05.16. 17:45

Régi pillanatokat elevenítünk fel a Fényképes múltidézőben

Olvasóink felvételeiken egykori, felejthetetlen eseményeket örökítettek meg.

Czakó Nóra

Mi voltunk Józsa néni első osztálya a szandaszőlősi általános iskolában, ez a kép rólunk készült az 1957/58- as tanévben, amikor már negyedikesek voltunk. Én alulról a második sorban jobbról a harmadik vagyok

Forrás: Molnár Ferencné, Szolnok

Bizonyára mindenki féltve őrzi azokat a különféle régi fotográfiákat, melyek felidézik a múlt egy-egy emlékezetes pillanatát. A Fényképes múltidéző című összeállításunkban időről időre ezekből a fotókból nyújtunk egy csokorra valót. Arra kérjük az olvasóinkat, a helytörténeti anyagok gyűjtőit vagy kezelőit, hogy vegyék elő a családi albumokat, a megsárgult régi képeket, és az esetleg hozzájuk kapcsolódó kis utalással küldjék el a szerkesztőségünk címére: Új Néplap, Szoljon.hu, 5000 Szolnok, Ady Endre út 6. szám. Emellett természetesen elektronikus levélben is kereshetnek bennünket a régi felvételekkel a [email protected] e-mail-címen.

Az 1910-es évek közepén kapták lencsevégre dédapámat, Demény Jánost, aki az első világháborúban, 1918-ban hunyt el Olaszországban, huszonéves korában.

Fotó: Szabóné Bognár Mária, Tiszaföldvár

Édesanyám, Demény Rozália (balra) első találkozása a Balatonnal 1957-ben.

Fotó: Szabóné Bognár Mária, Tiszaföldvár

Mi voltunk Józsa néni első osztálya a szandaszőlősi általános iskolában, ez a kép rólunk készült az 1957/58-as tanévben, amikor már negyedikesek voltunk. Én alulról a második sorban jobbról a harmadik vagyok.

Fotó: Molnár Ferencné, Szolnok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában