galériával

2021.05.03. 13:20

Százmilliókból fejlődhet tovább Szolnokon a Véső úti komplexum

A Véső úti sportközpontnak megítélt többletforrásról és annak felhasználásáról tartottak sajtótájékoztatót hétfőn az atlétikapályánál. Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az eseményen bejelentette, a kormány mintegy 700 millió forint pluszforrással támogatja a beruházás befejező munkálatait.

Hartai Gergely

– 2015-ben, amikor már látszott, hogy a Véső úti sportközpont beruházásához hozzákezdhet az önkormányzat és a sportcentrum, tudtuk, hogy komoly feladat elé nézünk. Annál is inkább, mivel az ország egyik legösszetettebb beruházása indulhatott el a területen. A komplexumot végül öt teljesen különböző projektből kellett megvalósítani – kezdte mondandóját Rózsa József.

A Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ezután azt közölte, rendkívül jó visszajelzéseket kaptak az eddig elkészült fejlesztésekkel kapcsolatban.

– Üzemeltetőként azt tapasztaljuk, hogy pozitív a fogadtatása az elkészült B. Nagy Pál Sportcsarnoknak, a vívócsarnoknak és az atlétikai központnak. A sok száz tehetséges gyermek, a szülők, az iskolai testnevelés, valamint a lakosság jelzései egyaránt azt mutatják, hogy jól sikerültek a fejlesztések – hangsúlyozta az ügyvezető.

Az eseményen felszólalt Szolnok és térségének országgyűlési képviselője is. Dr. Kállai Mária bejelentette,

a kormány döntése értelmében a létesítmény 727,5 millió forint pluszforrást kap,

mely a terület munkálatainak lezárásához járul hozzá. Az összeget a még hiányzó közművek és utak kialakítására, illetve épületfelújításra fordíthatja a város.

– Jelenleg a fejlesztések kétharmadánál állunk. Látni kell, hogy a munkálatok nemcsak a sportberuházásról szólnak, hanem arról is, hogy megújul a térség csatornahálózata, új utakat építünk, és egy új buszjáratot vezetünk be – vette át a szót a megyeszékhely polgármestere.

Szalay Ferenc arról is beszámolt, hogy körforgalmat is építenek a Horog és a Véső út kereszteződésében, mely a helyszínen található létesítmények megközelítése szempontjából elengedhetetlen.

– A több mint 727 millió forintos támogatás azt szolgálja, hogy befejezhessük a hátralévő fejlesztéseket. Az úthálózat mellett csatornarendszert alakítunk ki, egy régi épület felújítását oldjuk meg, valamint a teniszpálya melletti öltöző építését, és a dzsúdósoknak, az ökölvívóknak, és a birkózóknak szánt csarnok létesítését valósítjuk meg – részletezte a városvezető.

Szalay Ferenc zárszavában közölte, a Véső úti beruházás összértéke mintegy ötmilliárd forintot tesz ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában