Beruházás

2021.05.29. 06:58

Több mint nyolcszázmillió forintból jön létre az új bölcsőde Szolnokon

Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre újabb bölcsődével gazdagodik a megyeszékhely. A négycsoportos létesítmény harmincöt kisgyermek fejlődését szolgálja majd.

Hartai Gergely

A hamarosan felépülő intézmény látványterve

Forrás: Beküldött fotó

– Nyolcszázhatvanötmillió forint európai uniós támogatásból valósul meg a Bajcsy-Zsilinszky úton egy új bölcsőde építése a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátásának biztosítása érdekében – beszélt a részletekről a városháza sajtószóvivője.

Pókász Endre közölte, a megyeszékhelyen a sajátos nevelési igényű, vagy korai fejlesztést igénylő gyermekek szakszerű ellátásához nem áll rendelkezésre megfelelő infrastrukturális háttér, ezt a hiányt pótolja majd a Bajcsy-Zsilinszky úton található, volt dr. Hegedűs T. András Szakiskola, Középiskola, Általános Iskola és Kollégium épületének bontása után megépítendő új, összesen négycsoportos bölcsőde, mely harmincöt kisgyermek számára biztosít majd férőhelyet.

A hamarosan felépülő intézmény látványterve
Fotó: Beküldött fotó

A létesítményben a tervek szerint két gondozási egység jön létre a kisgyermekellátást segítő kiszolgálóhelyiségekkel (babakocsi-tároló, átadó, öltöző, fürdőszoba, csoportszoba, terasz, játszóudvar, főzőkonyha, öltözők, szociális helyiségek, irodák, étkező-teakonyha, mosoda, raktárak).

– Mindemellett új bútorok, a nevelés-gondozási ellátáshoz szükséges informatikai eszközök és kapcsolódó szoftverek beszerzése történik meg. Az intézményben megújuló energiaforrásokat alakítanak ki. Megoldódik továbbá az épület komplex akadálymentesítése, babakocsi- és kerékpártárolókkal, valamint egy parkoló kialakításával együtt. A bölcsőde megépítésével tizenöt új munkahely létesül – részletezte a szóvivő.

Megtudtuk, a város célja, hogy az ellátást nyújtó intézmény szolgáltató, családbarát intézményként hozzájáruljon a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez. A beruházás megvalósítása erősítheti a munkavállalói mobilitást, a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítését. Újdonság, hogy a projekt keretében megújul a bölcsődei intézmények internetes oldala is.

Jövőre már át is adhatják

A szolnoki közgyűlés 2019. szeptember 26-i ülésén határozatban döntött a „Bajcsy-Zsilinszky úti bölcsőde építése” című pályázat benyújtásáról. A közgyűlési döntésnek megfelelően az önkormányzat 2019. december 2-án pályázott is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” tárgyú felhívásra. A támogatási szerződés 2020. augusztus 28-án lépett hatályba. A munkálatok várhatóan a jövő év szeptemberében fejeződnek majd be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában