Bővítés

2021.05.07. 12:30

Új munkahelyeket teremt fejlesztésével a vállalat Karcagon

A Penny Market kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolatainak ápolására.

Daróczi Erzsébet

Nagyszabású fejlesztésekbe kezdett karcagi elosztóközpontjában a Penny Market. A várhatóan jövő augusztus végéig tartó munkálatokkal a létesítmény harmincezer négyzetméterrel gyarapszik, így az épület tárolási kapacitása is megnő.

– Az egyéves projektnek köszönhetően a vállalat újabb munkahelyeket is teremt. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolatainak ápolására, fontosnak tartjuk, hogy jelentős új beruházások és fejlesztések által nemcsak saját üzleti fejlődésünket, hanem a magyar gazdaság előrehaladását is támogassuk. Áruházláncunk ezért indította el a karcagi elosztó központ nagyszabású fejlesztését – nyilatkozta a beruházásról Florian Jens Naegele, a Penny Market Magyarország vezérigazgatója.

Szepesi Tibor, Karcag polgármestere szerint a Karcagi Ipari Park területén 2008-ban átadott központ a város egyik legjelentősebb beruházásaként, a járás legnagyobb foglalkoztatójaként kezdte meg működését.

– A cég és az ország számára fontos gazdasági célokon túl megnyugtató, hogy a vállalat – csakúgy, mint az önkormányzat – a jövőre nézve is kiemelten kezeli a létesítményben dolgozó karcagi, Karcag környéki munkaerő foglalkoztatását. A beruházás növeli a település foglalkoztatotti megtartó erejét – tette hozzá a városvezető.

A bővítéssel negyven új munkahelyet teremt a vállalat a már meglévő százhetven mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában