Galériával

2021.06.30. 20:58

A legjobb vers- és prózaírókat díjazták Tiszafüreden

A Városi Könyvtár és Információs Központ idén is meghirdette hagyományos vers- és prózaíró pályázatát, melynek eredményhirdetését június 30-án délután tartották.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A beérkezett pályaműveket szakértőkből álló zsűri értékelte, Fodorné Hámori Ágnes nyugalmazott könyvtáros, Magyar Zoltánné pedagógus, Klukáné dr. Pilishegyi Ibolya nyugalmazott pedagógus, valamint Percze Miklós költő. A város alpolgármestere, Vargáné Balogh Irén köszöntötte a könyvtár udvarán megjelenteket. Az eredményhirdetés során összesen tizenöt díjat osztottak ki, három korcsoportban, két műfaji kategóriában.

A fiatalok között próza kategóriában Knotz Vivien végzett az első helyen, míg a zsűri Kovács Anita Viola versét értékelte a legjobbnak. A felnőtt korcsoportban ifj. Vladár László írta a legszínvonalasabb prózát, míg a verselők között Répa Jenő bizonyult a legjobbnak. A gyermekek között Tóth Boglárka Franciska prózáját különdíjjal jutalmazták.

Ahogy Prinyi Tünde, a könyvtár igazgatója fogalmazott: ma nincs egyértelmű győztes vagy vesztes. Mindenki győzött, aki papírra vetette a gondolatait, mert időtálló alkotást hozott létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában